Google ontevreden over aankopen Android Market

Redactie WINMAG Pro
Google is niet tevreden met de relatief kleine hoeveelheid aankopen die in de Android Market worden gedaan. De zoekgigant wil daarom dit jaar een aantal veranderingen doorvoeren, zoals het afrekenen via providers.

Platform manager Eric Chu kondigde deze en andere vernieuwingen aan op een conferentie in San Francisco. Volgens Chu is het erg duur en tijdrovend om met providers afspraken te maken, maar toch wil Google dat Android-gebruikers wereldwijd betaalde apps via hun telefoonrekening kunnen betalen. Momenteel reken je in de Android Market af met je creditcard.

Daarnaast moet het mogelijk worden om aankopen binnen applicaties te doen. Apple introduceerde een dergelijk in-app betalingssysteem een jaar geleden, waarmee ontwikkelaars meer geld verdienen aan hun creaties.

Overzichtelijker

Tenslotte wil Google de Android-applicatiewinkel overzichtelijker maken door applicaties te verwijderen die niet aan de algemene voorwaarden voldoen. Ook krijgt het zoeksysteem een opfrisbeurt, zodat gebruikers gemakkelijker de beste apps kunnen vinden.

Overigens heeft Google niet te klagen over de aandacht van ontwikkelaars voor de Android Market. Eerder werd bekend dat het platform steeds meer door applicatiemakers omarmd wordt en hiermee inloopt op iOS van Apple. Ook het aantal gebruikers neemt steeds verder toe.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie