Google start met uitrol Android 3.2

steven
Google is gestart met de uitrol van Android-versie 3.2. Motorola Xoom-gebruikers zijn de eerste gelukkigen die de update mogen ontvangen. De belangrijkste nieuwe toevoeging is de zoom-to-fill-optie.

Met de zoom-to-fill-optie kun je applicaties die niet goed kunnen schalen in Android 3 toch in het volledige scherm weergeven. Daarnaast is versie 3.2 nu ook geschikt voor tablets met een beeldformaat kleiner dan 10 inch zoals de originele Samsung Galaxy Tab en de onlangs door ons gerecenseerde HTC Flyer.

Gebruikers van de Motorola Xoom krijgen als eerst de update naar 3.2 aangeboden. Dit komt omdat Google in samenwerking met Motorola Android 3.0 Honeycomb heeft ontwikkeld. Gebruikers van andere tablets moeten wachten tot hun fabrikant de update beschikbaar maakt.

Android 3.2 zou weleens de laatste van Honeycomb kunnen zijn. In september staat Android 4.0 Ice Cream Sandwich op de planning, die zowel Gingerbread (2.3) als Honeycomb moet vervangen.

Motorola Xoom

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven