Google+ telt ruim tien miljoen leden

steven
Social media-netwerk Google+ telt al ruim tien miljoen leden. Dit heeft mede-oprichter en CEO van Google Larry Page bekendgemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Het netwerk bereikte dit aantal in twee weken.

Google+ bereikte dit aantal ondanks dat mensen zich alleen kunnen aanmelden met een uitnodiging. Net als bij de start van Gmail zorgde deze methode voor een enorme vraag naar uitnodigingen. De mensen die er volgens Vanwege een te kleine servercapaciteit was zelfs dit niet altijd mogelijk.

De leden brachten samen meer dan 2,3 miljard stemmen uit met hun +1-knop, Google's tegenhanger van de Like!-knop van Facebook. Deze stemmen hebben in beperkte mate invloed op de zoekmachine van de softwaregigant.

Page kon ook goed nieuws brengen over de kwartaalcijfers. Google zag zijn winst met 36 procent stijgen ten opzichte van het vorige kwartaal naar een bedrag van 1,78 miljard euro.

Naast het aantal leden van Google+ en de kwartaalcijfers gaf Page ook aan dat er al meer dan 135 miljoen Android-telefoons zijn geactiveerd.

Eerder maakten wij al een uitgebreide hands-on van Google+.

Google

 

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven