Google waarschuwt voor dubieuze embeds

Peter Güldenpfennig
Constante verbeteringen aan de zoekmachine maakt dat Google nog steeds de meest vooraanstaande zoekmachine ter wereld is. Veel verbeteringen richten zich, naast gebruikservaring, op de veiligheid van gebruikers.

Veilig zoeken met Google

Onder de Safe Browsing-vlag introduceert Google regelmatig nieuwe features die de zoekomgeving nog veiliger moeten maken. Wil je een website bezoeken die voorzien is van dubieuze content? Dan wordt de gebruiker gewaarschuwd middels een groot rood scherm. Wel kun je verder klikken, maar dit is natuurlijk op eigen risico.

Google weert dubieuze embeds

Nu kondigt Google aan actief websites te weren die gebruikmaken van social engineering attacks: advertenties of download buttons die de gebruiker proberen over te halen om malafide software te downloaden. Om erachter te komen of jouw eigen website dergelijke content aanbiedt en dus als schadelijk wordt gezien door Google, raadpleeg je deze site.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter