Google wil betere integratie met Facebook en Twitter

steven
Google wil graag een betere integratie met Facebook en Twitter. Volgens Eric Schmidt, topman bij de zoekgigant, is er ruimte voor verschillende sociale netwerken. Google is momenteel bezig met het uitrollen van hun eigen netwerk, Google+.

Schmidt deed deze uitspraken in gesprek met een aantal journalisten tijdens een conferentie van Allen & Co. Hij zou graag een goede integratie zien met Facebook en Twitter, maar tot dusver verloopt dit zonder succes.

Eerder deze week verliep het contract met Twitter over het weergeven van Twitter-berichten in de zoekmachine. Na een lange onderhandeling kwamen beide bedrijven er niet uit om een nieuwe samenwerking te starten.

Ook met Facebook verloopt het contact moeizaam. Google wilde graag een goede integratie tussen hun eigen Google+ en het wereldwijd grootste sociale netwerk. Facebook is hier echter niet van gediend en verbiedt het exporteren van je vriendenlijst naar Google's nieuwe dienst.

Deze week blokkeerde Facebook nog een extensie voor Chrome voor het kopiƫren van Facebook-contacten naar Google+.

afbeelding van steven
Door: StevenVos

StevenVos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen vanSteven