Hands-on: HP Advanced Wireless Docking Station

Redactie WINMAG Pro
Samen met Intel heeft HP een draadloos docking systeem ontwikkeld waarmee je elke werkplek draadloos toegankelijk maakt voor je werknemers. Wij gingen aan de slag met dit systeem en geven een eerste impressie.

Het systeem is een kleine, stijlvolle verschijning. Het dock is slechts 8,5 bij 8,5 centimeter breed en 8,7 centimeter hoog. Onderin het dock is verzwaring aangebracht. Dit, gecombineerd met een rubberen laag aan de onderkant maakt dat het systeem erg stabiel staat. Het is klein genoeg om weg te werken, maar ook mooi genoeg voor een prominente plaats op elk bureau.

Aansluitingen

Op het dock vind je vier usb 3.0-aansluitingen waarvan er één always on is. Verder heb je twee DisplayPorts tot je beschikking, een vga-poort, een aansluiting voor een headset en microfoon en een lan-aansluiting voor netwerktoegang.

Verbinden

We gebruikten de HP Elite X2 1011 G1 om te verbinden met de dock. Dat gaat via de Wireless Dock Manager van Intel. Hiermee kun je de dock een naam geven, instellen of je device manueel of automatisch moet verbinden en of je voor de management van het dock een wachtwoord moet invoeren.

Bij het starten van de manager zoekt deze automatisch naar beschikbare docks. Het enige wat je hoeft te doen is de dock selecteren waarmee je wilt verbinden en op de knop bovenop de dock te drukken om de verbinding te bevestigen. De led bovenop het dock verandert dan van oranje naar fel wit waardoor je weet dat de verbinding geslaagd is.

Draadloos werken

Het device dat je verbindt met de dock moet binnen 1,2 meter van het dock staan, wat een redelijke afstand is. Het pairen gaat bijzonder snel na de initiële installatie. Zo kom je aan op je werkplek waar de dock staat en je kunt eigenlijk onmiddellijk aan de slag.

Tijdens onze tijd met de dock zijn we eigenlijk geen enkel probleem tegen gekomen. Van lag is geen sprake, ook niet wanneer we de tablet binnen de verbindingsstraal constant bewegen. Erg fijn, want dat stelt je in staat om de dock ook in te zetten als draadloos presentatiemiddel.

Voorlopige conclusie

Hoewel we ons een hoop scenario's kunnen voorstellen waarbij je de dock in kunt zetten blijft het vooral een device voor de flexibele werkplek. Waar we wellicht het meeste mee in ons achterhoofd liepen voor deze hands-on, was mogelijke latency. Dat blijkt gelukkig volledig afwezig te zijn, waarmee de HP Advanced Wireless Dock op dit moment de beste optie lijkt voor iedere organisatie die interesse heeft om flexibele werkplekken op te zetten.

Voor meer informatie over de HP Advanced Wireless Dock ga je naar de officiële productpagina van HP.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie