'Helft van alle smartphones draait Android'

steven
Bijna de helft van alle verkochte smartphones (48 procent) maakt gebruik van Android. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Canalys van het tweede kwartaal van dit jaar. Wereldwijd ging het om 107,7 miljoen toestellen.

Volgens Canalys werden er wereldwijd 51,9 miljoen smartphones met Android verkocht. Vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar is dat een stijging van 379 procent. Samsung was voor  het grootste gedeelte hiervoor verantwoordelijk met 17 miljoen toestellen. Vooral de Galaxy S II is erg populair, het toestel ging wereldwijd 5 miljoen keer over de toonbank.

Tegenhanger Apple verkocht in het tweede kwartaal 20,3 miljoen smartphones, wat een marktaandeel van 19 procent vertegenwoordigd. Microsoft's Windows Phone deed het een stuk minder goed met wereldwijd 1,5 miljoen smartphones en nog geen 1 procent marktaandeel.

Helaas maakte Canalys geen cijfers bekend van de besturingssystemen van Research In Motion's BlackBerry en de Symbian-toestellen van Nokia.

Samsung Galaxy S II

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven