HP komt met zeven nieuwe mobiele devices

Eveline Meijer
HP brengt in februari nieuwe Pro Slate-tablets uit, met 8 en 12 inch schermen. Ook krijgen de tablets een nieuw type stylus die op diverse oppervlakken werkt. Daarnaast komt HP met de nieuwe Elite x2 1011 G1, de Elitepad 1000 G2 Healthcare Tablet, de Elitepad G2 Rugged Tablet, de Pro Slate 10 EE en een nieuwe Retail Case voor de Elitepad.

De HP Pro Slate-tablets draaien beiden op een 2,3 GHz quadcore Snapdragon 800-chip en hebben 2 GB aan werkgeheugen. De Pro Slate 8 heeft wel een kleiner beeldscherm dan de Pro Slate 12; 7.9 inch tegenover een 12.3 inch scherm. Het grotere beeldscherm heeft echter een lagere resolutie en komt uit op 1600 x 1200 pixels. De Pro Slate 8 heeft een resolutie van 2048 x 1536 pixels.

De Pro Slate 8 komt met twee keuzes in opslagruimte, 16 en 32 GB. De 12 inch-versie is alleen in 32 GB-uitvoering beschikbaar. Beide tablets draaien op Android Kitkat en hebben speakers aan de voorkant. Ook hebben beide modellen een 2 MP camera aan de voorkant en een 8 MP camea aan de achterkant. De Pro Slate 8 komt in februari op de markt met een adviesprijs van 359 euro. De Pro Slate 12 krijgt een prijs van 499 euro.

Stylus

De stylus heet de HP Duet Pen en gebruikt ultrasoon geluid om zijn bewegingen aan het tablet door te geven. Met de Duet Pen kun je op papier schrijven. Ligt de Pro Slate in de buurt, dan registreert deze de bewegingen met vijf microfoons. Alles wat je op het papier schrijft, wordt ook direct digitaal opgeslagen.

HP Pro Slate Digitized Writing

Pro 10 EE en Pro Tablet 408 G1

De Pro Tablet 408 G1 is een 8 inch diagonal Intel-Atom-based zakelijk tablet met Windows 8. De tablet is 9 mm dik en bevat business-class functies, als micro-hdmi. De tablet komt met maximaal 64 GB aan opslagruimte en een 9 MP camera aan de achterkant.

Daarnaast brengt HP twee Pro Tablets 10 EE uit: de Pro Tablet 10 EE en de Pro Slate 10 EE. Beide tablets hebben de IP52-tests voor stof en vocht doorstaan en komen met een on-board garage voor de styles en een hard-wired toetsenbord. De Pro Slate 10 EE draait echter op Android, de Pro Tablet 10 EE maakt gebruik van Windows.

Elite

De Elite x2 1011 G1 is een tablet die je kunt transformeren naar een ultrabook. Het device is 11.6 inch groot en draait op Windows 8. De Elite x2 komt met diverse accessoires, zoals draadloze docking, een hoes, een lichtgewicht toetsenbord en een Wacom pen.

De ElitePad 1000 G2 Healthcare Tablet is bedoelt voor zorgverleners. Met de tablet wil HP de productiviteit van zorgverleners verhogen en de interactie met de patiënt gemakkelijker maken. Bovendien heeft de lichtgewicht jacket een antimicrobiële behandeling gehad, voldoet hij aan de IP54-specificaties en is deze gemakkelijk te reinigen. De HP ElitePad 1000 G2 Rugged Tablet is gericht op mobiele medewerkers in de industrie of buitendienst. Zo voldoet de tablet aan de IP65-normen voor water en stof, en aan de MIL-STD 810 testen. De ElitePad 1000 G2 Rugged Tablet heeft een batterijduur van twintig uur en heeft een 2D barcode-lezer.

HP ElitePad 1000 Rugged Tablet Front


HP brengt ook een nieuwe Retail Case voor de ElitePad uit, waarmee retailers een veelzijdige mobiele en vaste POS-oplossing aan hun medewerkers kunnen bieden. De case heeft twee ingebouwde cradle gebieden voor het monteren van betalingsapparaten en de mogelijkheid deze te koppelen aan bestaande POS-oplossingen.