HP Pro Slate 12

Redactie WINMAG Pro
Er is geen ruimte bespaard op de display, deze neemt bijna het gehele apparaat in, zonder dat het apparaat onhandelbaar wordt. Bovendien heeft de display van 12.3-inch de ideale grootte om teksten vanaf te lezen en op te werken. Daarnaast is het scherm erg scherp, wat ook niet raar is met een resolutie van 1600 x 1200 pixels.

De meegeleverde HP Duet Pen laat je op papier schrijven, met inkt, en alles wordt direct op je tablet overgenomen. Dit werkt echter alleen als de tablet in de buurt is van je papier, anders verdwijnt je ‘cursor’ van het scherm. Met 850 gram is het apparaat echter geen lichtgewicht, maar ook niet zo zwaar dat hij niet gemakkelijk mee te nemen is.

Aan de voorzijde vind je verder twee speakers, waar prima geluid uitkomt, en een 2 megapixel camera. Ook aan de achterkant zit een camera, deze meet 8 MP. Aan de zijkant vind je een aan/uit-knop en een volumeknop. Links zit een aansluiting die voor een keyboard bedoeld lijkt te zijn. Aan deze kant vind je ook een slot voor een micro-sd-kaart. Aan de onderkant zit slechts een ingang voor een micro-usb 2.0.

Hoewel het opstarten van de tablet en het ontwaken uit de slaapstand naar onze mening wat lang duurt, draait hij daarna als een zonnetje. Apps opstarten gaat snel en ook multitasken is dankzij de Snapdragon 800 processor die op 2,3 GHz draait en vier cores heeft geen probleem. 2 GB aan ram-geheugen is voldoende voor dit handzame apparaat, maar de opslag valt met 32GB wat tegen. Gelukkig is dit geheugen nog uit te breiden met een microSD, al is dit ook maar tot 32 GB.

Ook de beveiliging van de Pro Slate 8 is goed geregeld. Deze wordt gemanaged door HP Touchpoint Manager, HP Managed Mobility Services en optionele Enterprise Mobility Management suites van derde partijen. Bovendien kun je je scherm tijdens bijvoorbeeld een presentatie delen met een projector via een beveiligde, zakelijke, draadloze display link welke gebruik maakt van Miracast.

In het kort

  • Mooi, handzaam design
  • Scherp beeldscherm
  • Schrijf op papier met de Duet Pen en zie het ook op je tablet verschijnen
  • Snel genoeg om ook goed te kunnen multitasken

Prijs: €696,96 (excl. Duet Pen)
Info: hp.com/nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie