HP zoekt haar toekomst in innovatie

Peter Güldenpfennig
Ondanks dat er op organisatorisch vlak veel is veranderd bij HP (de splitsing van het het enterprise- en het consumenten-portfolio in twee verschillende takken), zit het bedrijf niet stil natuurlijk. Vandaag introduceerde HP tijdens een evenement in New York een nieuwe line-up aan workstations gericht op innovatie en gedreven vanuit de markt.

Ook Jeff Wood, vice president van HP en hoofd product management, workstations en thin clients haalde de split aan. HP Inc, en HP Enterprise zijn volgens hem samen groter dan Intel. Dat geeft wel aan hoe groot HP eigenlijk is. Één reden van de split is een terugkeer naar de focus op innovatie en snelheid op het reageren van veranderingen in de industrie. ‘Hoewel de hele pc-markt aan het krimpen is’, zegt Wood’, is er zeer zeker nog groei, met name in het consumentensegment.’ Dat biedt perspectief voor HP Inc., waarbij HP Enterprise zich meer kan richten op producten en services waar de grootzakelijke markt naar op zoek is.

Z Turbo Quad Pro

Tijdens een speciaal panel tijdens het event ging HP dieper in op het innovatie-aspect. Zo werd allereerst de Z Turbo Quad Pro-kaart aangehaald, een intern opslagmedium die volgens HP tot aan zestien keer sneller is dan klassieke SSD. De kosteneffectiviteit in combinatie met de hoge performance is een unicum in de industrie, aldus de panelleden, allen werkzaam bij het productmanagement van HP. De kaart kent powerless protection, waarmee je data onder elke omstandigheid beschermd blijft.

HP Z Cooler

Ook binnen algemene productiviteit schaaft HP haar workstation-portfolio bij. Zo is de koeling aangepast om minder geluid te maken, een storende factor wanneer je productief wilt zijn. De HP Z Cooler is hiervan het resultaat. Eerder al introduceerde HP liquid cooling en de HP Z Cooler is een afgeleide daarvan, hoewel het dit keer niet een op vloeistof gebaseerde oplossing is, maar voorzien is van buizen om de luchtstroom efficiënt door de workstations te geleiden.

Thin clients

Wat thin clients betreft ben je afhankelijk van virtualisatie, steeds vaker geleverd vanuit de cloud. De T-730 thin client van HP is een device met workstation-capaciteiten met een focus op de cloud. Het is letterlijk een thin client met workstation capaciteiten. Volgens HP is er niets vergelijkbaars in de industrie. Met deze thin client kun je zware applicaties direct vanuit het datacenter op je werkplek draaien met de kracht van een workstation. Dit wordt ondermeer bereikt door HP Velocity, een techniek van HP die zorgt draagt voor ondermeer low latency, niet onbelangrijk wanneer je zware workstation-applicaties draait.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter