HTC Vive te bestellen in februari

Peter Güldenpfennig
Met Oculus Rift loopt Oculus voorop in de ontwikkeling van virtual reality. Hierachter volgen Microsoft, Sony en Samsung ieder met hun eigen virtual- of augmented reality-product. Ook HTC doet mee met de Vive, die binnenkort te bestellen is.

HTC Vive

De HTC Vive maakt behoorlijk indruk. HTC ontwikkelt de virtual reality-bril in samenwerking met game-ontwikkelaar Valve, maar de specificaties lijken op die van de Oculus Rift. De bril is voorzien van een OLED-display met een resolutie van 2160 bij 1200, kent een field of view van 110 graden en is voorzien van een HDMI-poort, USB 2.0-poort en een USB 3.0-poort.

Wat betreft benodigde pc-specificaties is nog niet veel bekend over de Vive, maar verwacht vergelijkbare specificaties als die van de Oculus Rift. Denk aan minimaal een Intel i5-4590 processor, 8GB aan intern geheugen en een relatief goede grafische kaart.

De HTC Vive bestellen

Van de Vive is ook nog geen prijs bekend, maar gezien de specificaties gaan we uit van een prijs die dichtbij de Oculus Rift ligt, zo rond de 699,- euro. Daarmee ben je er nog niet trouwens, want camera's om beweging te registreren moeten ook aangeschaft worden. HTC maakt wel bekend wanneer je de VR-bril kunt bestellen. Dat zal 29 februari zijn. Dat is wel nodig ook, aangezien HTC vasthoudt aan april als maand waarin het apparaat uit moet komen.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter