IASO Online Backup

Redactie WINMAG Pro
Een online backup is nog altijd de veiligste manier van het veiligstellen van bedrijfsdata. Je data komt immers in een hermetisch beveiligd datacenter terecht, waar het ongevoelig is voor bijvoorbeeld brand, diefstal of slijtage van disks. Neem je een dergelijke backup als dienst af bij een (gespecialiseerde) provider, dan is de kans groot dat je te maken krijgt met de backupsoftware van IASO.

De geavanceerde software van IASO richt zich op het maken van de online backup, en kreeg aan het einde van dit jaar een nieuwe versie. IASO Online Backup was altijd al sterk in het maken van back-ups van desktops en servers, maar kan nu ook overweg met virtuele machines van het VMware of Hyper-V-platform, dankzij de Virtual Disaster Recovery-technologie. De software kan in één keer een complete 'bare metal restore' uitvoeren naar een virtuele machine, maar ook recovery op bestandsniveau is mogelijk.

Nieuw is ook de mogelijkheid om een archief aan te leggen van backups. Zo kun je altijd terug naar de staat van een systeem of document van enkele maanden of zelfs jaren terug. Dat kan waardevol zijn voor bijvoorbeeld mailarchieven of databases met bedrijfskritische data. IASO Online Backup zit vol vernuftige features. Zo wordt de backup continu op de achtergrond gededupliceerd, zodat de benodigde opslagcapaciteit en bandbreedte zo beperkt mogelijk blijft. De backup zelf gebeurt op 'block level'-niveau; bestanden opgesplitst in blokjes en alleen de gewijzigde delen gaan mee in de backupronde. Een andere techniek die de snelheid opschroeft is de datacontrole via hashes, waarbij de software op folder-niveau kan zien waar de wijzigingen in het bestandssysteem zitten.

De software maakt het mogelijk een kopie van je back-up 'on premise' te plaatsen. Dat versnelt een eventuele herstelprocedure en geeft je een vertrouwd gevoel: wat er ook gebeurt, je backup staat óók inpandig.

IASO gebruikt datacenters over de hele wereld, met Amsterdam als thuisbasis. Met een online backup via IASO blijft je data dan ook altijd binnen de landsgrenzen, en valt je data dus onder de strenge privacywetgeving die hier geldt. Sowieso staat je data volledig versleuteld opgeslagen en heb alleen jij de encryptiesleutel.

Prijs: afh. van backupgrootte en provider
Info: www.iaso.com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie