ICT-beurzen in teken van Social IT

Redactie WINMAG Pro
Social IT is dit jaar het thema van de vakbeurzen Infosecurity.nl, Storage Expo en het Tooling Event die gelijktijdig plaatsvinden. De centrale vraag: hoe kunnen IT-organisaties het beste gebruik maken van, en omgaan met de groeiende ontwikkelingen van social media technology en de hiermee gepaard gaande veranderende rol van de IT binnen organisaties?

Medewerkers zijn in hun privétijd allang gewend aan een andere manier van communiceren, op hun mobieltje of tablet, via Twitter, Skype en Facebook. Die middelen moeten ook op de werkvloer gemeengoed worden. ,,Social IT is het meest actuele thema binnen de IT-branche”, zegt organisator Ivo Meertens. ,,Het leent zich perfect voor de IT-beurzen.” 

Zo zal onder meer aandacht worden besteed aan cybercrime, een actueel onderwerp: het dorifel-virus legde onlangs diverse bedrijven en gemeenten plat. Cybercrime komt bij alle drie de beurzen aan bod. ,,Dit onderwerp hoort vooral thuis bij Infosecurity, maar we linken het ook naar andere beurzen”, aldus Meertens. ,,We kijken bijvoorbeeld naar onderwerpen als het beheren van ongestructureerde data en privacy en identiteit op sociale netwerken.”

Ook big data is een van de hoofdonderwerpen op de beurzen. ,,We slaan nu veel meer op dan vroeger door de groeiende informatiebehoefte en ontwikkelingen in virtualisatie en cloud computing”, legt Meertens uit. ,,De opslag capaciteit moet dus steeds groter worden. Actuele vragen hierover zijn: hoe ga je dat beheren en beveiligen? Hoe verloopt migratie naar- en beschikbaarheid in de cloud?”

De vakbeurzen zijn een must voor zowel ICT-managers als ICT-specialisten. Bij Infosecurity.nl vinden zij oplossingen voor spam, phishing, hackers en andere vormen van cybercrime. IT-professionals die efficiënter willen omgaan met opslagcapaciteit kunnen terecht op Storage Expo. Het Tooling Event is een bron van informatie over het inrichten en beheren van de automatisering binnen IT-organisaties. Bezoekers vinden in de Jaarbeurs kortom een actueel overzicht van alle producten en diensten op het gebied van IT-security, opslag en beheer van data en IT-beheer.

Naast het expositieprogramma is er ook een uitgebreid inhoudelijk programma. Hierin geven ICT-professionals via seminars en case studies hun visie op de meest actuele ICT-thema’s. Eén van de topsprekers dit jaar is trendwatcher Alexander Klöpping. Bekend van onder meer De Wereld Draait Door schijnt hij tijdens de beurzen zijn licht op de IT-waan van de dag en de invloed daarvan op de maatschappij.

Maar er gebeurt meer in de IT-wereld. Zo kent Nederland sinds begin dit jaar onder de vleugels van het Ministerie van Defensie een Taskforce Cyber. Digitale oorlogvoering wordt steeds belangrijker en zien we ook steeds vaker in het nieuws terug. In de komende jaren moet deze taskforce uitgroeien tot het Defensie Cyber Commando met expertisecentrum. De commandant van de taskforce komt tijdens de beurs de cyber strategie van Defensie uit de doeken doen.

In totaal zullen er verspreid over beide beursdagen zo’n 50 seminars zijn, aangevuld met diverse case studies en solution sessions. De toegang tot de beurs en het seminarprogramma is na registratie gratis. Een toegangsbadge is kosteloos aan te vragen via de sites van de beurs: infosecurity.nl, storage-expo.nl of toolingevent.nl.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie