Infosecurity 2012: een greep uit de hoogtepunten (deel 1)

raymond
Gisteren barstte de jaarlijkse Infosecurity in alle hevigheid los. Daar is geen woord van overdreven, meteen bij aanvang was het stikdruk in de Utrechtse Jaarbeurshallen. Wij waren als mediapartner natuurlijk aanwezig en struinden over de beursvloer op zoek naar nieuws en inspiratie. Een greep uit de vangst lees je hier.

We zeiden het vorig jaar ook en moeten het dit jaar weer melden: de beurs werd enorm goed bezocht. Duizenden mensen vergaapten zich aan de nieuwste security-oplossingen en struinden langs de vele, soms erg fraaie stands. Tussendoor waren er genoeg lezingen voor de nodige inhoudelijke diepgang. Houd deze website in de gaten, want je gaat daarover zeker nog meer lezen. Een verslag van een van de eerste lezingen over byod van Lantech en Fox IT lees je hier.

Dell KACE K3000

Dell greep de beurs aan om een sneak preview te geven van hun nieuwe KACE-appliance, de KACE K3000. Dell KACE is een oplossing waarmee voor werkstationbeheer en het automatiseren van uitrol van besturingsssytemen en updates over het bedrijfsnetwerk. De K3000-variant, die in de lente van 2013 moet verschijnen, is een uitgebreide Mobile Device Management-module. Via een overzichtelijke interface heb je toegang tot allerlei smartphonebeheeropties. Zo kun je telefoons via gps localiseren, zien welke apps geïnstalleerd zijn en deze desgewenst blokkeren. Ook kun je toestellen vaf afstand wissen. Daarbij kun je onderscheid maken tussen privé- en zakelijke data op de telefoon. Dell KACE K3000 kan overweg met het iOS-, en het Androidplatform.

PerfectBackup

De mannen bij de PerfectBackup-stand toonden hun gloednieuwe dienst: Backup & Disaster Recovery. Naast de 'normale' onlineback-up kun je bij hen nu ook terecht voor een 'dubbele' back-up. Je data wordt hiermee zowel op de bedrijfsvloer als op de servers in het datacentrum van PerfectBackup opgeslagen. Het grote voordeel zit 'em in de restore: omdat de back-up ook lokaal staat, kan de data veel sneller teruggezet worden zodat je downtime minimaal is. Gaat het echt goed mis en brandt je hele bedrijfspand af, dan kun je dankzij Backup & Recovery verder werken op de servers van PerfectBackup, omdat ook van je infrastructuur een kopie wordt gemaakt.

PerfectBackup op de Infosecuritybeurs 2012

ZyXEL

De netwerkjongens van ZyXEL grepen de Infosecurity aan om te laten zien wat je nou in de praktijk kunt bewerkstelligen door het slim combineren van hun oplossingen. Zo demonstreerden ze een mobiele pin-faciliteit, waarmee je dus overal klanten kunt laten afrekenen met hun pinpas. Via een satelliet, dual access points PoE-switches om deze van stroom te voorzien, ticketprinters en een hotspot-gateway. Handig voor bijvoorbeeld festivals of andere openlucht-evenementen.


Een mobiele, veilige pinfaciliteit, opgebouwd uit ZyXEL-componenten.

BlackIP / Barracuda

BlackIP is de Nederlandse distributeur van Barracuda-firewalls. Even dachten we dat ze alleen het huidige portfolio toonden, maar wat navraag bij Michael Portier leerde ons meer. Barracuda komt binnenkort met een goedkoper en gebruiksvriendelijker alternatief voor de huidige high-end-firewall, de Barracuda NG. Deze Barracuda 'X-series', zoals het apparaat voorlopig nog genoemd wordt, beschikt over veel dezelfde features als zijn grote broer, maar is aantrekkelijker geprijsd en beschikt over dezelfde gebruiksvriendelijke interface als de firewalls uit de lagere ranges. We zijn benieuwd.

VDI-Appliance.nl / Fastbyte

Een van de grootste blikvangers van de beurs was Fastbyte. Een grote, aluminium kubus met blauw licht trok de aandacht van vele nieuwsgierige bezoekers. Het ging hier om een demonstratie van VDI-Appliance. Deze 'pizzadoos' bevat twaalf Intel Xeon cpu-cores en kan tientallen virtuele VMware-desktops tegelijkertijd de lucht in houden. Nu is dat op zich niet zo bijzonder, vdi-appliances zijn niets nieuws, maar de snelheid waarmee deze tientallen desktop-omgevingen tegelijkertijd draaiden was zeker indrukwekkend. Dankzij slimme nand-flashtechnologie en het rappe databaseplatform van Fusion-io kun je niet alleen de machines in de lucht houden, maar ook nog comfortabel ermee werken, eigenlijk zonder dat je in de gaten hebt dat je op een virtuele machine werkt. Volgens Fastbyte zijn de virtuele desktops zelfs twee tot acht keer sneller dan een traditionele werkplek. In de gaten houden dus, deze jongens.


Tientallen virtuele desktops uit één kastje, zonder dat vertraging de gebruikservaring ruïneert. Met de VDI-Appliance moet het mogelijk zijn.

afbeelding van raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web:

Momenteel is hij werkzaam als manager contentmarketing bij NoX PR & Content.

Bekijk alle artikelen van Raymond