Intel introduceert nieuwe Atom Z2760 processor (voorheen 'Clover Trail') voor tablets

peterguldenpfennig
Intel heeft de Atom Z2760 aangekondigd, een chip speciaal ontwikkeld voor tablets.

Eerder stond deze bekend onder de codenaam 'Clover Trail'. Een groot pluspunt is de brug die deze chip slaat tussen tablets en PC's. De chip is namelijk in staat prima x86-applicaties te draaien en dus hoef je niet bang te zijn dat je over moet stappen op exclusieve applicaties uit de Windows Store wanneer je een tablet met de nieuwe processor van Intel aanschaft.

Intel belooft een gemiddelde accuduur van ongeveer 10 uur. Tablets met deze chip hoeven niet dikker dan 8,5mm te worden en maximaal 850 gram te wegen. De chip is met het oog op Windows 8 ontwikkeld en zou dus ook alle applicaties van Microsoft's nieuwe systeem kunnen draaien.

De chip heeft twee processorkernen een kloksnelheid van 1.8GHz. Ingebouwde Burst-technologie moet zorgen voor prestatieboost op momenten wanneer dit nodig en mogelijk is. Ook heeft de chip ondersteuning voor NFC, 3G, 4G, WiFi en ondersteuning voor externe HDMI output. Verder ondersteunt de chip typische tablet-functies als gps, kompas, ingebouwde camera's en een gyroscoop.

Tablets die van de chip gebruik gaan maken zijn onder andere de Dell Latitude 10, de Samsung Ativ Tab en de Asus Vivo Tab.

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Peter