Je iPhone, iPad en MacBook haal je nu gewoon bij Apple

Peter Güldenpfennig
Apple heeft de naam van haar winkels veranderd. Of eigenlijk, ingekort. Want vanaf nu koop je je iPhone, iPad en MacBook niet meer in de Apple Store maar gewoon bij Apple.

Eerder al wist Seth Weintraub van 9to5Mac te melden dat er 'iets' op stapel stond voor de retailstores van Apple. Het personeel zou afgelopen weekend al gebriefd zijn over de aanpassingen van de stores van Apple. 

Apple Store

Apple Store verandert naam

De Apple Stores zowel in Nederland als elders hebben de naamsverkorting ondergaan. Waarom Apple de naam van haar winkels heeft aangepast? Niemand die het weet, maar geruchten zijn er genoeg. Zo zou het kunnen dat Apple de functies van haar winkels gaat uitbreiden en af wil van het 'winkel'-imago. Nou mikt Apple altijd al op het idee van Apple als 'belevenis' meer dan 'gewoon een merk', maar met het veranderen van naam lijkt Apple dit serieuzer te gaan nemen. Zo maakte Apple eerder dit jaar bekend dat de Store op Union Square in San Francisco een educatieve en entertainende rol moet gaan spelen in de stad.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter