Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0

Redactie WINMAG Pro
De drives werken net als standaard usb-drives: steek de drive in een usb-poort en je kunt er direct mee aan de slag. De capaciteit van de drives loopt van 4GB t/m 64GB. Dat is voor een usb-stick behoorlijk fors, de DataTraveler is daarmee geschikt voor het vervoer van flinke hoeveelheden data van a naar b.

Elk type drive kent AES-encryptie vanuit de hardware zelf. Dit betekent dat al je data op een DataTraveler continu beschermd is tegen ongewenste toegang. Probeert iemand toch toegang te krijgen tot je gegevens, dan wist de drive zichzelf na tien mislukte pogingen. De casing is van aluminium en bovendien waterproof, waardoor ook de elementen geen vat hebben op jouw data. De DataTraveler Vault Privacy 3.0-sticks van Kingston komen in drie uitvoeringen: een standaardmodel, een antivirusmodel en een managementreadymodel.

Standard, het standaardmodel, levert alle hierboven beschreven beveiliging en is een prima keuze wanneer je binnen een organisatie data fysiek wilt vervoeren. Op deze manier ben je zeker van bescherming tegen gevaren van buitenaf.

Wil je ook bij je data kunnen buiten je organisatie of data van mogelijk onbetrouwbare bronnen opslaan op je drive, dan kies je voor de DataTraveler Anti-Virus. De anti-virusbescherming draait op de ESET NOD32-engine waarmee je data beschermd is tegen virussen, rootkits en andere malafide software. Hiervoor hoef je verder niets te installeren, het werkt out of the box. De anti-viruslicentie is vijf jaar geldig, erg netjes. Voor it-beheerders zijn usbdrives vaak een hoofdpijndossier, aangezien ze een risico voor de veiligheid vormen van een organisatie. Met de Management-Ready uitvoering kun je de usb-drives opnemen binnen de it-omgeving van je organisatie. Hiervoor heb je wel een licentie van Blockmaster nodig, aangezien zij de consolemanagementsoftware leveren op de drive.

Kingston heeft goed nagedacht over de diversiteit van organisaties en daarmee de verschillen in behoefte aan databescherming. Daarom zijn de verschillende DataTravelerdrives zeer welkom, er is voor iedere organisatie wel een geschikte en veilige drive te krijgen. De extra opties voor aanpassingen zijn een leuke bonus. De drives doen verder prima hun werk, terwijl je data veilig staat. Precies zoals het hoort.

In het kort

  • Diverse modellen DataTravelers
  • Je data van binnen en buiten beveiligd
  • Ook interessant voor it-beheerders dankzij de extra opties die Kingston biedt
Prijs: vanaf €20,-
Info: kingston.com
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie