Kodak Alaris Scan Station 710

Redactie WINMAG Pro
Een paperless office is helemaal van deze tijd, maar helemaal zonder papier werken is simpelweg ondenkbaar. Dat is waar de netwerkscanner Scan Station 710 van Kodak Alaris om de hoek komt kijken. Hiermee scan je snel en bijzonder accuraat papieren documenten en zet je deze om in volledig doorzoekbare data.

Onder de motorkap draait de Scan Station 710 op Windows 8, maar daar heeft Kodak Alaris een geheel eigen schil omheen gelegd. De input-snelheid is snel, met zeventig pagina’s per minuut wanneer je een zwart-wit pagina scant, en zestig pagina’s per minuut wanneer het een kleurenscan betreft. De scanner kan tot zesduizend pagina’s per dag scannen. Op het apparaat vind je verder twee usb 2.0- en twee usb 3.0-poorten, en natuurlijk een lan-poort. De usb-poorten kun je gebruiken om eventueel een flatbed-scanner aan te sluiten, waarmee je boeken of documenten waarvan de pagina’s aan elkaar vastzitten goed kunt scannen.

Bij eerdere versies van de Scan Station-lijn heeft Kodak Alaris er alles aan gedaan om de interface maar zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden. Dat is ze steeds gelukt en dat is knap, want het aantal opties zou kunnen zorgen voor een bijzonder drukke en ontoegankelijke interface. Bij de Scan Station 710 is het niet anders, want de opgeruimde interface op het grote kleuren-touchscreen maakt de bediening heerlijk simpel en makkelijk. Een speciaal menu is ingericht voor taken. Hiermee geef je de scanner een specifieke functie mee, geplaatst onder een knop op het touchscreen waarachter een macro hangt. Hiermee kun je dus met een druk op een knop een scan maken. Er kunnen meerdere knoppen aangemaakt worden, waardoor je in feite je hele documentstroom gemakkelijk kunt automatiseren en hier geen omkijken meer naar hebt.

Het aantal opties dat de scanner je biedt is eindeloos. Zo kun je de resolutie van scans kiezen (tot aan 600 dpi) en of het kleurenscans of zwart-wit scans moeten zijn, en kun je het soort bestand waarin de scan opgeslagen moet worden kiezen. Onder meer .TIFF en pdf ’s in verschillende compatibele versies worden ondersteund. Nieuw is ondersteuning van het doc-formaat, waarmee je een papieren document dus volledig bewerkbaar maakt in een standaard tekstverwerker. Prettig is de previewmodus, waarbij je een scan kunt bekijken voordat deze gedigitaliseerd is. Zo kun je een document dat uit meerdere pagina’s bestaat sorteren en eventueel pagina’s verwijderen. Dat levert je onmiddellijk een opgeruimd digitaal archief op en het toont ook aan waarom het grote touchscreen eigenlijk zo handig is. De scanner geeft je volop de mogelijkheid het digitale document volledig naar wens aan te passen. Zo kunnen blanco pagina’s of pagina’s met weinig tekst verwijderd worden, ook volautomatisch dankzij detectie door de scanner. Ook perforaties en oortjes kunnen naar wens uit de digitale versie van het document gehaald worden.

In het kort

  • Erg flexibel inzetbaar
  • Makkelijk te installeren
  • Veel opties verwerkt in een prima interface
Prijs: vanaf €2.299,-
Info: kodakalaris.com
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie