KPN introduceert nieuwe mobiele abonnementen

steven
Telecomaanbieder KPN heeft vandaag haar nieuwe mobiele abonnementen geïntroduceerd.

De eerder aangekondigde blokkeringen of extra belasten van diensten zijn door de aangenomen netneutraliteitswet definitief van de baan. Hierdoor verschillen de nieuwe bundels erg van de eerder gepresenteerde plannen van begin mei.

Zowel KPN als Hi krijgen drie verschillende bundels. De eerste bundel is bedoeld voor consumenten die alleen willen bellen of sms-en. Bij de overige twee ligt de focus meer op mobiel internet, waarbij de laatste een grotere databundel en hogere snelheid biedt.

Voortaan betaal je bij KPN alles uit één bundel. Bij het pakket van 30 euro per maand krijg je bijvoorbeeld honderd belminuten, honderd sms-jes of 100 MB aan mobiel internet. In de praktijk betekent dit dat je in een maand 30 minuten kunt bellen, veertig sms-jes kunt versturen en dan nog 30 MB aan mobiel internet kunt gebruiken.

Naast het veranderen van de bundels gaat KPN ook minder korting geven op smartphones. Volgens de telecomaanbieder komt dit door het steeds duurder worden van deze toestellen.

Bij Hi zijn de bundels vrijwel gelijk met die van KPN. Het grootste verschil is dat Hi-klanten gratis hun sms-bundel kunnen verdubbelen. Ook kunnen zij over het algemeen over iets grotere databundels beschikken.

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven