Kroes presenteert plan tegen hoge belkosten in buitenland

steven
Eurocommissaris Neelie Kroes heeft haar plannen gepresenteerd voor de aanpak van de hoge kosten die worden gerekend voor bellen in het buitenland. De plannen moeten nog wel goedgekeurd worden door het Europees Parlement.

De tarieven zijn al uitgelekt. Mobiel bellen mag nog maar 24 cent per minuut gaan kosten, dat is nu 35 cent. Ook de prijzen voor mobiel internet wil de Europese Commissie drastisch aanpakken. Zo mag een telecomaanbieder vanaf 2014 nog maar 50 cent per MB rekenen, momenteel kost dat vaak meerdere euro's.

Telecomaanbieders bieden klanten wel al speciale bundels aan die het bellen in het buitenland goedkoper maken. Wanneer je echter niet over een dergelijke bundel beschikt, betaal je gewoon het hoge tarief. Ook dit wil Kroes aan gaan pakken.

De eurocommissaris heeft ook nieuwe plannen voor roaming. Zo pleit zij ervoor dat je naast je gewone telefoonabonnement een speciaal roamingabonnement kunt afsluiten bij een willekeurige provider. Dit moet de concurrentie tussen de verschillende telecombedrijven stimuleren.
 

afbeelding van steven
Door: StevenVos

StevenVos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen vanSteven