Lenovo kondigt ThinkPad E320, E325 en X121e aan

steven
Lenovo heeft vandaag drie nieuwe laptops aangekondigd. Het gaat om twee modellen uit de ThinkPad Edge-serie met een schermafmeting van 13,3-inch en de 11,6 inch ThinkPad X121e.

De ThinkPad Edge E320 en E325 hebben ten opzichte van hun voorgangers een 13 procent dunnere behuizing gekregen. Beide modellen zijn uit te rusten met de tweede generatie Intel Core (Sandy Bridge) of AMD Fusion-processoren. Met een gewicht van 1,63 kg en een dunne behuizing vallen de laptops in de categorie ultraportable.

Met een beeldformaat van 11,6-inch is de X121e nog compacter dan de nieuwe Edge-modellen. Hij weegt 1,36 gram en beschikt over een ssd-schijf. Ook kun je kiezen tussen een glanzend of mat scherm. Het toetsenbord is voorzien van zogenoemde eiland-toetsen en is beschermd tegen morsen.

De drie ThinkPad's zijn leverbaar in de kleuren Heatwave Red of Midnight Black en beschikken over Windows 7. De Thinkpad Edge E325 heeft een vanafprijs van 419 euro, de E320 kost 552 euro en de X121e 356 euro. Deze prijzen zijn exclusief btw.

Lenovo ThinkPad X121e

afbeelding van steven
Door: StevenVos

StevenVos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen vanSteven