Lenovo lanceert LS Series-monitorenlijn en Edge 71 desktop

steven
Lenovo komt met een nieuwe monitorenlijn, genaamd de LS Series. Daarnaast presenteert de fabrikant een nieuwe desktopserie genaamd ThinkCentre Edge 71. Zowel de LS Series als de nieuwe desktop zijn bedoeld voor het mkb.

De LS Serie is leverbaar in vier verschillende formaten, namelijk 19 (LS1951), 21,5 (LS2221), 22-inch (LS2251) en 23,6-inch (LS2421p). De schermen beschikken over led-verlichting en hebben volgens Lenovo een erg laag energieverbruik. Ook kun je ze verticaal gebruiken.

Het aansluiten van de schermen kan met een vga- of dvi-aansluiting. De 23,6-inch beschikt daarnaast nog over een hdmi-aansluiting en een hub met vier usb-poorten. De bediening vindt plaats met capacitieve aanraakknoppen.

De behuizing van de nieuwe ThinkCentre Edge 71 is volgens Lenovo voorzien van een stijlvol gepolijst frontpaneel. Voor binnenin heb je de keuze uit verschillende Intel processors, waaronder een Core i7. Voor de opslag van data levert Lenovo harde schijven tot 1 TB. Daarnaast is het ook mogelijk de Edge 71 uit te rusten met een ssd-schijf. Voor grafische gebruikers kunnen kiezen voor een losse videokaart.

De LS Serie is vanaf nu verkrijgbaar voor adviesprijzen van 129 euro excl. btw (LS1951) tot 198 euro excl. btw (LS2421). De ThinkCentre Edge 71 komt in september en is verkrijgbaar vanaf 348 euro excl. btw.

LS2421

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven