Lenovo presenteert ThinkPad, IdeaPad P1 en K1-tablet

steven
Lenovo komt met drie verschillende 10,1 inch-tablets. De ThinkPad Tablet is het zakelijke model en maakt gebruik van Google's Android 3.1 (Honeycomb). De IdeaPad-modellen zijn meer op consumenten gericht.

Lenovo heeft de ThinkPad voorzien van een 10,1-inch (1280x800) touchscreen met ips-paneel. Een laag van Gorilla Glass moet het display beschermen tegen krassen. Qua hardware gebruikt de tablet de dualcore Tegra 2-processor van nVidia. Volgens Lenovo is de ThinkPad Tablet de eerste echt zakelijke tablet op de markt.

De ThinkPad is leverbaar met een optioneel keyboard-dock zodat je de tablet als laptop kunt gebruiken. Daarnaast is het ook mogelijk het apparaat te bedienen met een stylus. Het apparaat beschikt over een volwaardige usb-poort, een sd-kaartlezer en een mini-hdmi-aansluiting.

De IdeaPad K1beschikt net als zijn zakelijke broer over een 10,1-inch scherm en een nVidia Tegra 2-processor. Het model is wat design betreft duidelijk meer gericht op consumenten. Het zakelijk zwart is ingeruild voor glanzend wit of rood.

Daarnaast kiest Lenovo ervoor om de tablet standaard te voorzien van meer dan veertig apps ter waarde van 50 dollar. Nieuwe apps kun je niet alleen via de Android Market downloaden maar je hebt ook toegang tot de Lenovo App Shop. Deze bevat applicaties die speciaal getest zijn voor de ThinkPad en IdeaPad-tablets.

Het laatste model, de IdeaPad P1, is net als de andere twee tablets een 10,1-inch model maar wijkt hardwarematig flink af. De P1 maakt namelijk gebruik van Windows 7 en beschikt over een 1,5 Ghz Intel Atom-processor. Voor de bediening kan gekozen worden voor een optionele stylus-pen.

De ThinkPad Tablet is vanaf half september in Nederland verkrijgbaar vanaf 459 euro. Van de IdeaPad-modellen zijn nog geen Nederlandse prijzen en beschikbaarheidsdata bekend.

Lenovo IdeaPad K1

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven