Microsoft Build: het Fluent Design System, device-onafhankelijk design

Peter Güldenpfennig
Met de toename van een diversiteit in devices waarop we eenzelfde soort ervaring over alle devices verwachten, is het zaak om anders te gaan denken over het ontwerp van besturingssystemen en apps. Daarom introduceert Microsoft het Fluent Design System, eerder bekend onder de codenaam Neon.

Eerder dit jaar toonde Microsoft al een afbeelding van hun Fluent Design System onder de codenaam Neon. Dat leek toen vooral een uiterlijke aanpassing van Windows 10 te zijn.

Niks blijkt echter minder waar, want het Fluent Design System gaat niet enkel om uiterlijk, maar ook om het verbeteren van interfaces, het naadloos wisselen tussen apps en het delen van informatie tussen apps, en het probleemloos wisselen tussen devices zonder je werk te onderbreken.

Fluent Design System

Het Fluent Design System moet ervoor zorgen dat ontwikkelaars, ongeacht het device waar zij apps voor ontwikkelen, gebruikers een gestroomlijnde ervaring geven. Het Fluent Design System maakt deel uit van de Fall Creators Update, de Windows 10-update die we deze herfst kunnen verwachten.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter