Microsoft lanceert Windows 10 deze zomer

Peter Güldenpfennig
Hoewel we rekenden op een lancering dit najaar, komt Windows 10 eerder dan verwacht. Microsoft maakt bekend dat het nieuwe os al deze zomer gelanceerd wordt.

Dit maakt Microsoft bekend op haar blog. Windows 10 zal lanceren in 190 landen en in 111 talen. Een precieze datum heeft Microsoft nog niet bekend gemaakt. 

Samenwerken

Met het nieuwe os zoekt Microsoft de samenwerking op met allerlei hardwareleveranciers om het Windows-platform zo breed mogelijk in te zetten. Dit allemaal met het oog op het Internet of Things, waarbij elk device connected is. Er wordt onder meer samengewerkt met de Raspberry Pi Foundation, Intel en Qualcomm om zoveel mogelijk devices Windows 10-compatible te maken. 

Een opvallende samenwerking is die tussen Microsoft en Chinese smartphonefabrikant Xiaomi. Via een speciaal programma kunnen selecte gebruikers van de Xiaomi Mi 4 alvast Windows 10 testen op hun smartphone. Het gaat om de Technical Preview van Windows 10. De feedback van deze gebruikers verwerkt Microsoft vervolgens weer in de mobiele versie van Windows 10.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter