Microsoft Surface Pro 3

Redactie WINMAG Pro
De Surface Pro is in nog geen anderhalf jaar tijd bij zijn derde variant beland en die moet voor eens en altijd een einde maken aan alle ergernissen en tekortkomingen.

Wat direct opvalt, is de afwijkende formfactor. Waren de Surface Pro 1 en 2 nog aardig gelijk op het eerste oog, de Surface Pro 3 is een behoorlijk stuk groter. Het schermformaat is gegroeid naar 12 inch. Opvallend is ook de andere verhouding, Microsoft heeft gekozen voor een afwijkende 3:2-factor. Het is een beetje een compromis tussen meer 'vierkante' 4:3-schermen als dat van een willekeurige iPad en de brede schermen van veel Android-plankjes. Ondanks de toegenomen grootte is het apparaat zeker niet minder handzaam, de behuizing is met 9,1mm een stuk slanker dan zijn voorganger en volgens Microsoft de dunste tablet met een 'desktop'-Core i-processor.

De behuizing is nog altijd van magnesium en voelt 'premium', vetvlekken zul je niet snel maken en de matte uitstraling bevalt ons wel. Lichter is het sowieso op de weegschaal: 800 gram. Microsoft heeft er verstandig aan gedaan de resolutie te verhogen. Het scherm is immers iets gegroeid en bij een gelijke resolutie (full-hd) zou dat ten koste gaan van de scherpte. De resolutie van het ips-paneel bedraagt nu een hele redelijke 2160 x 1440 en dat geeft op 12-inch een ppi van 216.

De Surface Pro komt weer in drie varianten: het instapmodel beschikt over een Core i3-processor op 1,5 GHz, de middenklasse een Core i5 op 2.9 GHz, de topmodellen hebben een Core i7 op 3.3 GHz aan boord. Zoals je mag verwachten van een moderne hybride heeft de Surface Pro 3 een wifi-adapter die de ac-standaard ondersteunt. Voor opslag is een micro-sd-slot beschikbaar, randapparatuur sluit je aan via een usb 3.0-poort of mini-displayport. Voor videoconferencing is een 5-megapixelcamera aan de voorzijde beschikbaar. Foto's en filmpjes van de wereld om je heen maak je met de eveneens 5-megapixelcamera aan de achterzijde. Volgens Microsoft moet de Surface Pro 3 het tot wel twaalf uur volhouden, wij haalden in onze praktijktest zo'n 7 tot 7,5 uur bij normaal 'kantoorgebruik'.

Prijs: v.a. €819,-
Info: www.microsoft.com 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie