Microsoft verwacht Windows 8 in herfst 2012

steven
Windows 8 staat gepland voor de herfst van 2012. Dit heeft Microsoft-topman Dan'l Lewin tegenover website TechRadar onthuld. Het besturingssysteem moet ook voor tablets verschijnen.

Volgens Lewin zal Microsoft later dit jaar een Windows 8-conferentie organiseren voor ontwikkelaars. Hierna zal het besturingssysteem de beta-fase ingaan en dan uiteindelijk een jaar later aan het begin van de herfst op de markt worden gebracht.

TechRadar vroeg de topman ook waarom het zo lang geduurd heeft voordat Microsoft de overstap maakt naar arm-processoren. Volgens Lewin heeft de ontwikkeling van Vista het proces behoorlijk vertraagd en moet de softwarefabrikant rekening houden met de grote gebruikersgroep van hun besturingssysteem.

Vanwege betere beveiliging kiest Microsoft ervoor om Windows 8 uit te brengen op tablets in plaats van hun mobiele systeem Windows Phone 7. Hiermee wil de softwaregigant de digitale plankjes ook aantrekkelijk maken voor grote ondernemingen, bij wie goede beveiliging vaak een belangrijk aspect is.

Microsoft is niet bang om de concurrentie aan te gaan met de iPad en Android. Lewin verklaart dat zijn bedrijf al met de ontwikkeling van een tabletinterface bezig is al voor de komst van de iPad. Het personeel werkt zo hard als het kan om het systeem zo snel mogelijk uit te kunnen brengen.

Windows 8

afbeelding van steven
Door: StevenVos

StevenVos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen vanSteven