'Het opslaan van bestanden via het netwerk is kinderspel'

MKB Proof 2016: DiskStation Manager 6.0

Redactie WINMAG Pro
DiskStation Manager (DSM) 6.0, het gloednieuwe NAS-besturingssysteem van Synology, is een veelzijdig apparaat en flexibel inzetbaar binnen elke denkbare situatie. DSM 6.0 maakt het systeem gebruiksvriendelijker dan ooit

MKB Proof 2016

Dankzij de volledige ondersteuning van de 64-bit architectuur kan het systeem nu ook gebruikmaken van 4GB aan ram-geheugen, waardoor de prestaties verbeteren. Met de Synology PetaSpace-technologie kan je op meerdere volumes een gedeelde map met petabytecapaciteit creëren.

Het is mogelijk meerdere versies van Synology’s DSM of de applicaties onder dit systeem te draaien dankzij Docker DSM. De verschillende software-images draaien onafankelijk van elkaar en zitten elkaar niet in de weg.

DSM maakt het netwerk veilig dankzij een eigen detectiesysteem. Synology’s Intrusion Detection System (IDS) is een lichtgewicht applicatie die continu het netwerkverkeer controleert. De gebruiker kan ook additionele regels opstellen. IDS heeft nauwelijks impact op de netwerkprestaties, ook kun je per gebruiker rollen tot op micromanagementniveau per gebruiker toewijzen.

Mailomgeving

MailPlus en MailPlus Server faciliteren een eigen, gebruiksvriendelijke en veilige mailomgeving. Beide pakketten zijn schaalbaar en komen in beginsel met vijf gratis accounts. MailPlus is opvallend gebruiksvriendelijk en biedt een volledige omgeving om efficiënt mail te beheren. Middels labels en kleurcodes kunnen e-mails geprioriteerd worden en de omgeving kan visueel aangepast worden aan de eigen huisstijl.

MailPlus integreert met Synology’s NoteStation: belangrijke e-mails clip je gewoon naar de notitieapp om hier vervolgens verder mee te werken. Bij toenemend mailvolume kan een tweede Synology-NAS geinstalleerd worden die voor load balancing zorgt.

Mobile

De DSM 6.0 ondersteunt ook de Apple Watch. Dankzij de mobiele apps DS Note en DS Audio kun je snel notities lezen en maken met eenvoudige gebaren of stemcommando’s.

Veiligheid en toegankelijkheid vinden elkaar in het gloednieuwe Cloud Station 4 van DSM. Eenvoudig als app te installeren vanuit de overzichtelijke marketplace die Synology aanbiedt. Zo zijn alle bestanden op elk device te syncen met je NAS.

Voor mobiele devices is er de DS Cloud-app, voor de desktop Cloud Station Drive. Met Cloud Station Backup kan je vanaf desktop of laptop bestanden naar je NAS backuppen.

DSM 6.0 is ideaal voor samenwerken in projecten en het delen van bestanden via een zelf in te richten pagina die je helemaal naar je eigen hand kunt ze.en. Een handige feature wanneer je bijvoorbeeld samen aan projecten werkt. Het instellen van een eigen achtergrond geeft de pagina een professionele uitstraling, mocht je dit voor je klanten willen gebruiken. Overigens is het ook mogelijk voor anderen om jouw bestanden te sturen, zonder dat ze hiervoor aangemeld hoeven te zijn in DSM. Je maakt simpelweg een bestandsaanvraag aan waar je een verloopdatum aan hangt. Desgewenst kun je aan de aanvraag ook een wachtwoord hangen, zodat je weet dat het bestand van een vertrouwd contact komt.

Apps

Synology biedt ook een volledige suite aan productiviteitsapps. Synology SpreadSheet kan als package geïnstalleerd worden waarna je alleen maar een NAS en een webbrowser nodig hebt. Ook NoteStation is handig, want je hebt notities en presentaties in één pakket bij de hand. Deze kun je ook als app in de Chrome-browser installeren, waarna je verder kunt werken, ook als je niet verbonden bent met het bedrijfsnetwerk.

Conclusie

Met DSM 6.0 laat Synology zien wat er eigenlijk mogelijk is met een NAS. Het opslaan van bestanden via het netwerk? Dat is kinderspel. DSM 6.0 biedt je een verregaande suite aan applicaties en mogelijkheden waarmee je de NAS tot spil in jouw bedrijfsnetwerk maakt en ook een belangrijke speler in de productiviteit van jouw organisatie.


Synology DiskStation Manager 6.0

In het kort: 

  • Het besturingssysteem voorbij met productiviteitsapps
  • Makkelijk te beheren
  • Voor elke taak een app

Prijs: nvt
Info: Synology.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie