Unified communications zoals het bedoeld is

MKB Proof 2017: 3CX Phone System 15.5

3CX weet zoveel unified communications in haar oplossing te verenigen dat we niet anders dan zeer onder de indruk kunnen zijn.

Het 3CX Phone System, inmiddels aanbeland bij versie 15.5, is een softwarematige PBX die werkt als een volledige communicatie-oplossing zonder dat je hier speciale IP-toestellen bij nodig hebt. De installatie gaat snel en vlot omdat de software al is voorgeconfigureerd voor de meest gangbare toestellen. Dat betekent dat iedere ondernemer direct gebruik kan maken van het systeem, zonder dat hier specifiek technische kennis voor nodig is.

3CX biedt je ook videoconferencing. Dit gebeurt via Google's WebRTC-standaard en werkt erg prettig. Er is ook geen client voor nodig, wat betekent dat gebruikers direct kunnen deelnemen aan een vergadering zonder dat hier extra software voor nodig is. Wat ons betreft steekt 3CX hiermee de concurrentie echt naar de kroon en kunnen we, hoe gek het ook klinkt, écht spreken van een unified communications- systeem.

Integratie

De software is providerona ankelijk en daarom gemakkelijk te integreren in elke IT-infrastructuur, wel zo prettig natuurlijk. 3CX noemt de configuratie problemen voorkomen, dan kun je met één druk op de knop de event- en activiteitenlog bekijken. 3CX ondersteunt praktisch elk systeem dankzij een een mini-PC. Ook PBX Express wordt ondersteund waarmee organisaties zelf een eigen UC- systeem kunnen hosten. Waar we ook onder de indruk van waren is de call flowdesigner die 3CX gratis uitgeeft voor haar gebruikers. Deze applicatie stelt je in staat om snel en gemakkelijk een compleet geautomatiseerde flow voor gesprekken te maken. Komt er een gesprek binnen, dan houdt de door jouw gecreëerde flowchart het nummer tegen een database aan. Op basis hiervan wordt vervolgens bepaald wat er moet gebeuren en hoe het gesprek gerouteerd moet worden. Dat is interessant, want zo kun je simpele tot zeer complexe flowstructuren maken waardoor je geen omkijken hebt naar binnenkomende gesprekken en deze altijd terecht komen bij de personen waarvoor deze bedoeld zijn. Zonder dat je hoeft te programmeren of scripts moet aanmaken creëer je in een handomdraai een flowchart. Dit gebeurt allemaal visueel binnen makkelijk te gebruiken drag and drop-interface.

Security

In deze tijd is security prioriteit nummer 1 waar organisaties zich op moeten richten. Dit beseft 3CX maar al te goed, daarom heeft men diverse security features ingebouwd. Zo kunnen SSL-certificaten automatisch gegenereerd worden, kennen gesprekken via SRTP-encryptie en kennen gesprekken en webconferenties naar 3CX-clients encryptie via SBC. Ook in het configureren en het managen van het systeem gaat er veel aandacht uit naar security, met een veilige verbinding voor webconfiguratie en detectie en automatische blacklisting van SIP-tools die gebruikt worden om aanvallen op netwerken uit te voeren.

Conclusie

3CX is simpelweg het meest complete unifi ed communicationssysteem wat vandaag de dag op de markt verkrijgbaar is. Het aantal functionaliteiten is enorm zonder overweldigend te zijn, gebruik en installatie is snel en intuïtief en ook het beheer gaat vlekkeloos. Een winnaar, in alle opzichten.

Prijs: op aanvraag
Info: 3cx.nl

+ Meest complete systeem op de markt
+ Snelle en intuïtieve installatie
+ Diverse security features

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie