Ruim voorzien Android-toestel

MKB Proof 2017: ASUS ZenFone 3

Hoewel ASUS al veel langer smartphones maakt, gingen deze altijd aan Nederland voorbij. Niet langer, want ASUS betreedt de markt hier tegelijkertijd met meerdere smartphones uit hun ZenFone-lijn. Wij gingen aan de slag met de ZenFone 3.

De markt van smartphones lijkt redelijk verzadigd, maar voor een goede smartphone is altijd ruimte. Dat moet ASUS ook gedacht hebben, want zij betreden de Nederlandse markt met meerdere zeer betaalbare toestellen zonder dat er wordt ingeleverd op de nodige specificaties.

Behuizing

ASUS heeft gekozen voor een glazen behuizing met metalen frame voorzien van 2.5D Corning Gorilla Glass. Naast dat dit prettig in de hand ligt geeft het het toestel ook een premium uitstraling. Dat klinkt alsof het niet belangrijk is, maar aangezien een smartphone toch een veelgebruikt device is, is het prettig dat er ook aan het uiterlijk van het toestel is gedacht. Overigens is het toestel lekker stevig en goed van gewicht, waarmee het ook prima aanvoelt.

Specificaties

De ZenFone 3 draait op een Qualcomm Snapdragon 625 64-bit Quadcore CPU met een snelheid van 2.0 GHz en een Adreno 506 GPU. Wat intern geheugen betreft heb je 4GB tot je beschikking en 64GB aan opslag. Hoewel de CPU niet erg bijzonder is, is het intern geheugen gecombineerd met de 64GB aan opslag wel echt een trekker en maakt deze ook dat de smartphone alles behalve budget is. Het OS betreft de laatste versie van Android 6.0 Marshmellow. Direct uit de doos vraagt het toestel of je wil updaten naar 7.0 Nougat, dus je werkt dan met de laatste Androidversie.

Display en camera

Het display betreft een 5,5-inch 10-punts capacitief scherm met TFT-paneel en een FHD-resolutie van 1920x1080 met een 8MP-camera aan de voorkant en een 16MP-camera aan de achterkant. Bovendien kan het toestel filmen in een 4K-resolutie van 3840 x 2160, wat zeker een deel van de potentiële gebruikers over de streep zal trekken. Belangrijk is een goede inkijkhoek en dat zit echt helemaal goed bij de ZenFone 3.

Connectiviteit

Wat wifi betreft moet je het doen met 802.11 b/g/n/ac-verbindingen. Verder ondersteunt de ZenFone 3G en 4G, wat uiteraard prettig is. Nog belangrijker echter, en wat we gerust (en helaas) een unieke feature mogen noemen, is de dual simondersteuning. Het maakt dat het toestel geschikt is om aangeschaft te worden door zakelijke gebruikers die de ZenFone 3 ook op persoonlijke titel gebruiken.

Conclusie

Ongeacht of je nu vindt dat de smartphonemarkt verzadigd is of niet, kun je niet om de ASUS ZenFone 3 als serieuze deelnemer op deze markt heen. Wat specificaties betreft is er ingeleverd op de CPU, maar daarentegen krijg je meer intern geheugen en opslag dan we gewend zijn binnen dit segment. Ook over het design en het scherm zijn we zeer te spreken. Natuurlijk kunnen we niet om de zeer prettige prijs heen, wat het een fijne smartphone maakt voor iedereen (ook zakelijke gebruikers!) die goed voor de dag wil komen met een betaalbare smartphone.

Prijs: € 399,-
Info: asus.nl

+ Prettige prijs
+ Erg goede inkijkhoek
+ Voorzien van dual-sim

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie