Chique en slim

MKB Proof 2017: EIZO FlexScan EV2451

Redactie WINMAG Pro
EIZO is een fabrikant die er alles aan doet om je van een zo goed en passend mogelijk beeldscherm te voorzien, wat je eisen ook zijn. Voor de veeleisende kantooromgeving is er de EIZO FlexScan-serie met krachtige en kwalitatieve monitoren. We gingen aan de slag met de 24-inch EV2451.

Het eerste wat opvalt aan deze EIZO is het design. De FlexScan EV2451 is een bijzonder slanke en stijlvolle monitor met een erg dunne rand. Het beeldscherm loopt tot zeer ver in de hoeken van de monitor door en de EV2451 krijgt hierdoor een zeer rank en chique aanzien. Het scherm is aan de voorzijde ook volledig vlak, een eigenschap die verder bijdraagt aan de fraaie eerste indruk.

Specificaties

De EIZO FlexScan EV2451 heeft een IPS-scherm met LED-backlight, dat een helderheid van 250 cd/qm en een contrast van 1.000:1 levert. Resolutie? Full HD. Mooie getallen, maar wat telt is hoe deze waarden zich in de praktijk vertalen. Ons valt het fijne contrast van de monitor meteen op, contouren en beelden worden helder weergegeven en beelden komen krachtig over. Een erg fijne eigenschap als je veel met tekst werkt. Deze contrasten zijn vanuit elke hoek hetzelfde, meekijken of laten meekijken is dus geen enkel probleem. Het scherm is ook ontspiegeld, zodat je geen last hebt van hinderlijke reflecties door lampen, ramen of andere lichtpunten.

Auto-EcoView

Deze EV2451 is uitgerust met Auto-EcoView, een systeem dat ervoor zorgt dat de helderheid van het scherm altijd optimaal is aangepast op het omgevingslicht. De omstandigheden rondom het beeldscherm kunnen gedurende de dag nogal verschillen, je werkt immers zowel als het buiten donker én licht is. Een donkere werkomgeving en een scherm dat op volle helderheid is ingesteld, is niet zo goed voor je ogen.

De kleuren die de monitor weergeeft zijn mooi levendig en schakeringen tussen verschillende kleuren worden mooi gradueel weergegeven. Dat komt door de 10-Bit Look-Up-Table (LUT). Een LUT zorgt ervoor dat vaak herhaalde berekeningen worden opgeslagen. Zo hoeft het beeldscherm niet alle berekeningen steeds opnieuw te doen, waardoor de prestaties worden verhoogd. Weergavefouten, zoals een niet vloeiend grijsverloop of rare overgangen tussen kleuren, kunnen zo vermeden worden.

Een slimme functie van deze FlexScan EV2451 is de mogelijkheid om tussen verschillende profielen te wisselen. Beeldscherminstellingen zijn niet voor iedere situatie ideaal. Tekstverwerking heeft weer andere behoeften dan het weergeven van een film. Met deze monitor kun je eenvoudig van profiel wisselen, zodat je voor iedere situatie de optimale instellingen voor je hebt. Bij het profiel ‘paper’ wordt bijvoorbeeld de hoeveelheid blauw licht verminderd, om zo het karakter van een echt boek te evenaren.

Conclusie

De EIZO FlexScan EV2451 is een monitor met meerdere gezichten: de monitor is zowel mooi, krachtig en duurzaam tegelijk. Het ranke en chique uiterlijk zal veel mensen aanspreken, en door het fijne IPS-scherm doen de prestaties niet onder voor het uiterlijk van deze EIZO. Daarnaast zijn Auto-EcoView en de verschillende weergaveprofi elen voorbeelden van de extra functies die EIZO in deze monitor heeft gebouwd. Kortom: een krachtige én chique aanwinst voor op je bureau.

Prijs: € 395,-
Info: eizo.nl

+ Handige Auto-EcoView-modus
+ Prettige functie om tussen profielen te wisselen
+ Ergonomisch te verstellen

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie