Gigabit dual band AC router

MKB Proof 2017: Eminent EM4510

Redactie WINMAG Pro
Sinds jaar en dag staat Eminent bekend om de duidelijkheid en functionaliteit van zijn producten. Binnen bijna elk segment van netwerk- en andersoortige computerproducten is het merk zichtbaar. Wij gingen aan de slag met de EM4510, een Gigabit AC Router.

De router is voorzien van een WAN-poort en vier LANpoorten, plus een WPS-knop aan de voorkant. Bovenop vind je de eerder genoemde antennes, twee voor de 2,4GHz-band en twee voor de 5GHz-band. Hiervoor worden uiteraard twee aparte netwerken aangemaakt. De 2,4GHz trekt tot aan 300Mbps, de 5GHz-band tot aan 867Mbps. Geen hoge snelheden, maar daar is de router ook niet naar geprijsd.

De installatie en setup-wizards zijn zeer gebruiksvriendelijk en je wordt niet opgezadeld met geavanceerde instellingen. Ook een WPS-knop is aanwezig om snel je apparaat met het systeem te verbinden. Tot zover niets nieuws.

Toch, de router heeft meer gemeen met geavanceerdere modellen dan je op het eerste gezicht denkt. Zo kent het een ingebouwde firewall bijvoorbeeld, maar ook virtual servermogelijkheden. Ook uPnP en QoS worden gewoon ondersteund.

De Eminent EM4510 is geen apparaat voor hardcore netwerkfreaks, daarvoor is het aantal opties te beperkt. Het is ‘gewoon’ een router die gemakkelijk te installeren is. Bovendien, de prijs is wel zo vriendelijk waardoor het mierenneuken zou zijn om over (het gebrek aan) functionaliteiten te klagen.

Adviesprijs: € 84,95 (excl. btw)
Info: eminent-online.com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie