Om jaloers van te worden

MKB Proof 2017: HP ENVY Curved All-In-One

Redactie WINMAG Pro
Vaste computers zijn helemaal terug van weggeweest. Een aantal jaar werden vaste computers vooral gebruikt voor gamers en professionals die veel kracht nodig hebben, maar tegenwoordig krijgt de vaste computer weer steeds vaker een plekje op het bureau. En voor wie op zoek is naar een mooie stijlvolle oplossing komt HP met de ENVY Curved All-In-One.

Makkelijk draagbare computers zoals ultrabooks en detachables zijn natuurlijk heel handig om op elk moment on-the-go te kunnen werken, maar soms heb je wat meer power en een groter scherm nodig. Bijvoorbeeld om meerdere documenten naast elkaar te zetten of afbeeldingen of video’s groot en in detail te bekijken. Daarom zien we dat vaste computers langzaam een terugkeer maken, zowel in werk- als in de privésfeer. En voor iedereen die geen zin heeft in gedoe met kabels en zo'n grote kast op het bureau komt HP met deze stijlvolle All-In-One.

Design

Het belangrijkste van een computer is natuurlijk wat er in zit, maar het oog wil ook wat. En op dat vlak scoort de HP ENVY Curved 34 zeer hoog. Het brede 34 inch gebogen beeldscherm rust via een kleine maar stijlvolle spiegelende standaard op een brede donkergrijze voet met aan de voorkant een doek die hint op speakers van hoge kwaliteit. De hele voet is verder leeg op een subtiel ingezonken cirkel na met de woorden ‘Bang & Olufsen’ in zilveren letters ernaast.

Verder zijn alle ingangen verstopt aan de zij- en achterkant en is de webcam verstopt in het scherm wat niet alleen bijdraagt aan het strakke design, maar ook de privacy ten goede komt. Alleen de stroomadapter is een behoorlijke klomp, maar die is makkelijk te verbergen onder je bureau zodat je er geen erg meer in hebt. Het scherm is niet in hoogte verstelbaar en niet te draaien, maar kan wel naar voren en naar achteren kantelen om optimaal kijkcomfort te leveren.

Draadloos kantoor

Op de stroomkabel na is deze All-in-One verder geheel draadloos te gebruiken. De muis werkt op AAA-batterijen en het toetsenbord op een accu. Als deze leeg is kan je hem opladen via een usb-poort, maar als er nog power inzit heb je met deze All-In-One een mooi leeg en opgeruimd bureau.

Het toetsenbord van de HP ENVY Curved 34 werkt zeer fijn, met een goede actie en heeft, net als de rest van het systeem, een mooi design. Het enige jammere van dit systeem is de muis die is meegeleverd. De muis ziet er prima uit en past goed bij het design van de rest van het systeem, maar voelt vrij breekbaar, plastic en goedkoop aan wat compleet niet rijmt met de rest van het systeem. De accu en het energieverbruik van de muis zijn overigens uitstekend. Ook als je af en toe vergeet om deze uit te zetten kan je met gemak tijdenlang met het toetsenbord en de muis werken zonder dat je deze weer op hoeft te laden.

Los van deze All-In-One zelf stimuleert HP met deze computer een draadloos kantoor. De voet is namelijk ook te gebruiken als draadloos oplaadplatform voor smartphones die draadloos opladen ondersteunen. Leg simpelweg je telefoon op de voet en hij laadt op.

De binnenkant

Maar vergis je niet, deze HP Curved All-In-One is niet alleen een mooi stukje design, het interne deel mag er ook wezen. De computer draait op 16 GB ram-geheugen in twee geheugenslots, een 2.9 GHz quadcore processor en is uitgerust met een 256GB SSD en een harde schijf met 1TB opslagruimte. De computer draait op de 64 bit Windows 10 Home edition. Dit resulteert in een opstarttijd van luttele seconden en zorgt ervoor dat het draaien van meerdere zware programma's tegelijk totaal geen probleem vormt.

Scherm

Het scherm is één van de belangrijkste onderdelen van een All-In-One, hier kijk je natuurlijk de hele dag tegenaan. De ENVY komt met een groot 34 inch beeldscherm met een verhouding van 21:9. Dit maakt het scherm ideaal voor cinematische films en maakt het een fijn scherm om meerdere programma's naast elkaar open te hebben staan. Om het kijkgemak te vergroten is het scherm lichtelijk gebogen wat, na een paar minuten wennen, heerlijk werkt. Als je belangrijke items in de hoeken van je scherm hebt staan kan je deze door de kromming duidelijk en comfortabel blijven zien zonder dat je je hele lichaam moet verplaatsen. Alleen voor professionals waarvoor rechte lijnen essentieel zijn, architecten en grafisch ontwerpers bijvoorbeeld, is het wellicht wat minder geschikt, maar voor ieder ander is het scherm een genot om te gebruiken.

Het scherm is afgewerkt met een matte finish wat misschien iets ten koste gaat van de scherpte dat het beeld levert, maar gaat wel reflecties tegen waardoor je het scherm met een gerust hart bij een raam kan zetten zonder dat je de hele dag tegen je eigen gezicht hoeft aan te kijken. Het scherm is te gebruiken met verschillende modi om in elke situatie zo effciënt en comfortabel mogelijk te zijn. Zo is het mogelijk om de nachtmodus aan te zetten waarbij het scherm zo weinig mogelijk blauw licht uitstoot waardoor je je slaapcyclus minder verstoort, een leesmodus te gebruiken waarmee je comfortabel de hele dag van het scherm kan lezen en kan je een foto-modus aanzetten waarmee het scherm de optimale instelling krijgt om foto's weer te geven en te bewerken. Overigens kan het scherm 99 procent van het sRGB-kleurenspectrum weergeven en is dus prima te gebruiken voor het fotobewerking.

Uiteraard zijn de meest gebruikte beeldinstellingen zoals contrast, helderheid en kleur nog geheel naar smaak aan te passen via een simpel programmaatje dat vooraf geïnstalleerd staat. Het beeldscherm heeft een resolutie van 3400 x 1440 pixels en is daarmee geen 4K-scherm. Dit is ook niet te verwachten, want 4k-schermen met een verhouding van 21:9 zijn nog niet ontwikkeld, maar dit is voor video-professionals wel iets om in de gaten te houden. De grafische kaart en processor zijn overigens wel ruim krachtig genoeg om 4K af te spelen, dus als je nog een ander beeldscherm op deze All-In-One aansluit kan je wel 4K-content bekijken en bewerken zonder haperingen.

Conclusie

Voor iedereen die op zoek is naar een groter en krachtiger systeem dan een laptop is deze HP ENVY Curved een prachtige oplossing. Het stijlvolle systeem past in elk modern kantoor en in elke woonkamer, de draadloze werkplek die het systeem levert zorgt voor een overzichtelijk en opgeruimd bureau en de computer is krachtig genoeg om meerdere zware programma's naast elkaar te draaien. Combineer het brede, gebogen scherm met de fantastische speakers van Bang & Olufsen en het bekijken van een film wordt ware spectaculaire ervaring. Kortom, met de HP ENVY Curved 34 heb je met recht een All-in-One om jaloers op de worden.

Prijs: € 2.499,-
Info: hp.com/nl

+ Fantastisch scherm en strakke specificaties
+ Mooi design
+ Stimuleert draadloos kantoor

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie