MKB Proof 2017: Inkscape

Redactie WINMAG Pro
Inkscape is een open source-programma om vectorafbeeldingen mee te ontwerpen. De software is geheel gratis, maar dat is er alles behalve aan af te zien.

Bijna alles wat je met betaalde software kunt maken, kan ook met Inkscape. Het is een prettig alternatief voor dure softwarepakketten wanneer je als hobbyist graag vectorafbeeldingen maakt, maar ook organisaties kunnen prima met de software uit de voeten voor professioneel ogende vectorafbeeldingen. Een ander voordeel is de open source community die Inkscape heeft. Mocht je bijvoorbeeld niet weten hoe je een bepaalde functie moet gebruiken of je wilt weten wat er zoal mogelijk is met Inkscape, dan is de community een goede plek om rond te kijken. Ook heeft de software veel naslagwerken waar je uit kunt leren, dus eigenlijk kan iedereen uit de voeten met Inkscape.

De software is beschikbaar voor Windows, Linux en OSX en is zoals gezegd geheel gratis. Je hebt eigenlijk geen reden om de software niet te proberen wanneer je graag grafisch aan de slag gaat of wanneer jouw organisatie professioneel ogende vectorafbeeldingen nodig heeft voor de visuele communicatie. Ga voor meer informatie naar inkscape.org.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie