Draadloos communiceren en muziek luisteren

MKB Proof 2017: Jabra Speak 710

Wanneer je optimaal wilt kunnen communiceren, onderweg of in groepen, dan heb je een veelvoud aan devices tot je beschikking. Echter, als fabrikant van audiodevices voor zowel de zakelijke markt als consumenten stond Jabra altijd al vooraan. De Speak 710 is hun nieuwste wapenfeit, een draadloze bluetoothspeakerphone gericht op mobiele werkers, groepen én muziekliefhebbers.

De speaker voelt bijzonder stevig aan met een glanzend bedieningspaneel rondom en de speaker zelf die er iets bovenuit steekt. Aan de achterkant vind je een stevige standaard waarmee je de speaker overeind zet. Tevens is er een uitsparing aangebracht waarin je de meegeleverde bluetoothdongle kwijt kunt. De batterij heb je binnen drie uur opgeladen en gaat in totaal 15 uur mee. Dat is best indrukwekkend en maakt de speaker daarom ook erg geschikt voor mobiele werkers.

Functies

De bediening van het systeem kan niet makkelijker. Je sluit de dongle aan op je systeem en maakt met een simpele druk op de knop contact met de speaker terwijl je begeleidt wordt door een stem die je al dan niet vertelt of je verbonden bent. Op het bedieningspaneel vind je ook een toets om twee Speak 710’s met elkaar te verbinden. Dat is een hele leuke functie en stelt je in staat om de speakers ook als hifi-systeem te gebruiken.

Softphones

De Speak 710 werkt out of the box eigenlijk met elke denkbare softphone waarbij het apparaat een certificering heeft voor Microsoft's Skype for Business. Verder worden services als WebEx, Google Hangouts en Adobe Connect onmiddellijk ondersteunt. Weet je niet of jouw communicatieplatform ondersteunt wordt, dan biedt Jabra een compatibility guide aan op haar website, hoewel we niet direct belangrijke softphones misten in de ondersteuning.

Audiokwaliteit

Hoewel je bij portable speakers soms inlevert op geluidskwaliteit, zowel in het luisteren als het spreken, is dit bij de Speak 710 in zijn geheel niet het geval. Dit is ook het geval op hoog volume. Tijdens het testen hebben we twee speakers aan elkaar gekoppeld en deze gebruikt als hifi-systeem voor het afspelen van audio op hoog volume. Geen enkele keer merkten we vervorming in het geluid op, wat best een prestatie mag heten voor speakers van dit formaat. Ook de ingebouwde microfoon is van een prima kwaliteit, dus zullen je gesprekspartners je goed kunnen verstaan.

De goede kwaliteit audio is met name te danken aan de HD-audiotechnologie gecombineerd met een goede omnidirectionele microfoon. Deze combi zorgt ervoor dat binnen groepen iedereen even goed verstaanbaar is. Bovendien strijkt de speaker ook volumeverschillen glad. Handig wanneer er mensen binnen de vergadering zich verplaatsen in de ruimte.

Conclusie

Ben je op zoek naar een speakerphone, dan kun je niet om de Speak 710 heen. Echter, ook als je veel onderweg bent en op afstand moet communiceren of wanneer je muziekliefhebber bent en op zoek naar een goede portable speaker, kun je niet om de Speak 710 van Jabra heen. De accuduur en het meegeleverde etui maken het een uiterst mobiel apparaat en de extra functies tonen hoe veelzijdig een speakerphone eigenlijk kan zijn.

Adviesprijs: € 275,-
Info: jabra.nl

+ Makkelijk te bedienen
+ Inzetbaar als speakerphone en hifi-systeem
+ Erg goede audiokwaliteit

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie