MDM-beheer voor Apple-devices

MKB Proof 2017: Jamf Pro

Redactie WINMAG Pro
Met de groei van Apple-devices in zakelijke omgevingen neemt ook de noodzaak voor goede beheeroplossingen toe. Daarbij steekt Jamf met kop en schouders boven de concurrentie uit. De historie van Apple en Jamf gaat zo ver terug dat het beheer van Apple-omgevingen geheel gestroomlijnd werkt.

Zoals bekend is Apple erg gericht om innovatie bruikbaar te maken voor iedereen en Jamf Pro volgt eenzelfde soort filosofie. Beheerders krijgen met Jamf Pro schone, heldere interfaces om mee te werken waarbij men talloze opties heeft om een device aan- of af te melden of deze te beheren. Nieuwe devices zijn geheel te configureren zonder dat deze maar de doos uit hoeven, wat bijdraagt aan het gemak van het beheer, maar natuurlijk ook de beleving van de eindgebruiker die uiteindelijk moet werken met het device.

Dit is te danken aan Apple’s Device Enrollment Program (DEP). DEP stroomlijnt de uitrol, vergemakkelijkt de eerste aanmelding voor gebruikers en geeft organisaties tevens verregaande MDM-opties zodat apparatuur geheel te integreren is naar de wensen van een organisatie. Dit alles werkt via serienummeraanmelding van devices.

Via Jamf Pro bepaalt de beheerder uiteindelijk welke apps geautoriseerd zijn om te installeren en welke niet. Dit ziet er overigens ontzettend mooi uit. Organisaties kunnen zelf categorieën aanmaken binnen Jamf Pro waaronder bepaalde apps vallen. Vervolgens kunnen gebruikers via een in-house app store geautoriseerde apps installeren. De dashboards van Jamf kennen dezelfde categorieën als de in-house app store. Hierdoor is de huisstijl van organisaties dus door te voeren tot aan het beheer van devices.

Met Jamf Pro Apple-omgevingen beheren via Pro Warehouse

Wil je weten wat Pro Warehouse, dé zakelijke Apple Authorised Reseller van Nederland, voor jouw organisatie kan betekenen, meer weten over de diensten die zij leveren of hoe jij het Apple-beheer volledig onder controle kunt krijgen en houden met Jamf Pro?

Info: prowarehouse.nl

+ Gestroomlijnd beheer voor Apple-devices
+ Geheel in te richten naar wensen van organisaties
+ Prettig en zeer inzichtelijk beheer binnen organisaties van alle groottes

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie