Draadloze securitycamera’s

MKB Proof 2017: NETGEAR Arlo Pro

Redactie WINMAG Pro
Geen organisatie kan zonder goede beveiliging. Digitaal natuurlijk, maar ook fysiek. Met de Arlo-lijn biedt NETGEAR een prettig alternatief voor traditionele camerabeveiliging.

Met de eerste Arlo wist NETGEAR camerabeveiliging al binnen handbereik van iedereen te brengen en de Arlo Pro doet daar nog een schep bovenop. De beveiliging is vooral bedoeld voor in en om het huis en wellicht minder geschikt voor zakelijke omgevingen. Toch zien we wel degelijk heil in deze oplossing voor kleine en middelgrote kantoren. De Arlo komt met een base unit vanaf twee draadloze camera’s, maar systemen met één of meer dan twee camera’s zijn ook verkrijgbaar. In de camera’s zijn oplaadbare accu’s bevestigd die oplaadbaar zijn via een USB-aansluiting.

De installatie gaat ontzettend gemakkelijk en zonder problemen. Dat komt dankzij een app die NETGEAR heeft uitgebracht die je zonder problemen het systeem laat installeren. Je plugt gewoon de base unit in je netwerk, vervolgens laat je de unit synchroniseren met de camera’s en dan ben je al bijna klaar. De camera’s zijn draadloos wat je uiteraard de nodige flexibiliteit geeft in het plaatsen ervan. Dat werkt middels twee magnetische mounts die je bevestigt waar je maar wilt. De camera’s plaats je vervolgens op de mount zoals je maar wilt. Hier is uiteraard rekening mee gehouden in het ontwerp van de camera’s, waardoor je ze op deze wijze kunt plaatsen. Zo vind je het goede overzicht over de ruimte die je hebt beveiligd.

Beelden vanaf de camera worden in HD-formaat verstuurd naar de Arlo-app. Hiermee is het systeem dus echt ontworpen met de mobiele gebruiker in het achterhoofd. Bovendien kennen de camera’s een kijkhoek van 130 graden, iets wat je niet afleest aan het bescheiden formaat van het systeem. We hebben deze zowel binnen als buiten getest en we kunnen niet anders zeggen: we zijn zeer onder de indruk van de kwaliteit van de beelden. Interessant is dat de camera’s voorzien zijn van nachtvisie waardoor je ook in het pikkedonker overzicht houdt over de ruimte die je beveiligd. Naast video heeft de Arlo Pro ook de nodige audiofeatures. Zo heeft het systeem tweewegsaudiomogelijkheden met een talk back feature die je vanaf je smartphone gebruikt. Ook is er een sirene in het systeem ingebouwd die je kunt configureren via de app.

Prijs: op aanvraag
Info: netgear.com

+ Veelzijdige securitycamera’s
+ Makkelijk te installeren
+ Beheer via de Arlo-app werkt prettig

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie