Slimme multifunctional

MKB Proof 2017: OKI MC573DN

Redactie WINMAG Pro
Vorig jaar introduceerde OKI een flinke update over zijn gehele line-up aan MFP’s. Wij gingen aan de slag met de MC573dn uit de 500-serie.

De MC573dn is een MFP met duplexfunctie en netwerkmogelijkheden. De printresolutie betreft maximaal 1200 x 1200 dpi met een uitvoersnelheid van 30ppm in kleur en mono waarbij de eerste print na 7,5 seconde verschijnt. Scannen kan met een maximale resolutie van 600 x 600 dpi. De MFP kent out of the box netwerkmogelijkheden waaronder wireless direct.

Installatie

Waar we zeer over te spreken zijn is de installatie van de MC573dn. Als je bekend bent met het integreren van hardware in je omgeving, dan is de installatie van bijvoorbeeld een MFP geen probleem, maar veel organisaties hebben geen dedicated IT-afdeling, dus is het prettig dat daar rekening mee gehouden wordt door fabrikanten als OKI.

Praktijk: de MFP als informatiehub

Eigenlijk is de MC573dn een MFP noemen ietwat denigrerend, want we denken dan toch vooral aan klassieke documentoplossingen als printers en scanners. Maar wat OKI goed laat zien is dat het fysiek verwerken van documenten slechts een schakel is in de keten van functionaliteiten die je eigenlijk voor handen hebt. Zo fungeert het device echt als informatiehub waarmee je natuurlijk fysieke documenten kunt afdrukken, maar deze net zo goed kunt digitaliseren en verder de informatieketen insturen voor verwerking.

Software

Het bedrijf introduceerde eerder al het smart Extendable Platform waarmee OKI zijn producten openstelt om eigen embedded functies toe te kennen aan zijn apparatuur, wat al enkele mooie applicaties heeft opgeleverd. Maar ook OKI’s eigen applicatie Sendys is zeer de moeite waard. Via een aantrekkelijk ogende user interface is het mogelijk printopdrachten vanuit het bedrijfsnetwerk naar elke OKI MFP te trekken met door jou zelf bepaalde policies.

Security

De toegang tot documenten wordt beschermd met nieuwe functies zoals privé-afdrukken en optionele Card Release. Die laatste oplossing is extra interessant, want het biedt een uitstekende security-oplossing voor fysieke documenten in een zakelijke omgeving. Het werkt middels NFC waarbij een kaart gekoppeld wordt aan een persoonlijk profiel en enkel diegene met de kaart daadwerkelijk het document kan ophalen en printen.

Mobiel gebruik

Wat elke organisatie zal aanspreken is de uitbreiding van functionaliteiten van de MFP’s van OKI. Je zit niet langer vast aan je desktop of notebook, want de MC573dn kent ook ondersteuning voor AirPrint van Apple en Google Cloud. Bovendien levert OKI ook zelf een handige app. Je kunt hier mobiel alle door de MFP ondersteunde functies gebruiken, maar ook eventuele storingen verhelpen.

Conclusie

Hoewel het gemakkelijk lijkt om de OKI MC573dn af te doen als ‘gewoon’ een multifunctional, blijven we erbij dat OKI de sweet spot heeft gevonden in het afl everen van een informatiehub voor kleine tot middelgrote ondernemingen. Er is niets bespaard op gebruiksvriendelijkheid en daarnaast doen de ‘gewone’ printerfuncties prima hun werk. Ook niet onbelangrijk: de prijs. Want die ligt zo laag dat een organisatie die op zoek is naar een gemakkelijk te integreren MFP niet om OKI heen kan.

Prijs: € 619,-
Info: oki.com

+ Printsnelheid tot 30 PPM (kleur/zwart-wit)
+ Maximale printresolutie van 1200x1200 DPI
+ Werkt met Apple AirPrint, Google Cloud Print, WiFi Direct

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie