Secure esignage voor organisaties

MKB Proof 2017: Wacom DTK-1651

Redactie WINMAG Pro
Elke organisatie heeft constant te maken met te signeren documenten. Regel het elektronisch en je hebt er een heel nieuw probleem bij: security. Wacom levert met de DTK-1651 de oplossing.

De DTK-1651 is afkomstig uit de pen display-serie van Wacom en richt zich volledig op zakelijke gebruikers. De tablet kent een afmeting van 15,6-inch en is daarmee best een gevaarte. Toch is de tablet goed vast te houden, ondanks dat het de bedoeling is de tablet neer te zetten. Dat kan in portretmodus of landschapsmodus, afhankelijk van het type documenten dat getoond dient te worden. Hiervoor heeft Wacom de tablet achterop voorzien van horizontale en verticale kickstand.

De behuizing is enorm robuust. Noodzakelijk natuurlijk, zeker als de tablet gebruikt wordt in meer industriële omgevingen of in de horeca. Het geeft het apparaat echter ook een wat onaantrekkelijk uiterlijk. Niet dat een tablet als deze per se aangeschaft wordt omdat 'ie er mooi uitziet, maar strak design is anders.

Specificaties

De specificaties van de DTK-1651 zijn prima wanneer je het doel van de tablet bedenkt. Zo is 15,6-inch een prima formaat om een A4- document in zijn geheel te overzien, te bewerken en te ondertekenen. De resolutie van het scherm ligt op 1920 x 1080 pixels met een beeldverhouding van 16:9. Je vindt tevens vier ExpressKeys op het tablet die je naar smaak een functie kunt toewijzen. Handig om daar bijvoorbeeld veelgebruikte functies onder te programmeren.

Installatie

De installatie van de DTK-1651 gaat zonder moeite. Wacom levert er een 3-in-1-snoer bij waarmee je de tablet voorziet van stroom en waar je ook een HDMI- als USB-aansluiting op vindt. Prettig, want zo wordt je een wirwar aan snoeren bespaard. Ingebruikname van de tablet is niet eenduidig, simpelweg omdat het diverse softwarepakketten ondersteunt.

Praktijk

Wacom is een van de grootste leveranciers van grafische tablets en dat is niet voor niets. Hun producten doen wat ze beloven, zo ook de DTK-1651. In combinatie met de meegeleverde pen bewerk en annoteer je documenten in een handomdraai. Dit allemaal zonder vertraging. De overdracht ligt op 197 punten per seconde waardoor irritatie vanwege latency eigenlijk niet voor kan komen. De overdracht wordt gecodeerd, dus het gebruik van de tablet voor meer gevoelige documenten is ook prima mogelijk.

Conclusie

De DTK-1651 is geen standaard tablet, maar echt een product bedoeld voor zakelijk gebruik. Hoewel het met name geschikt lijkt voor ondertekening van documenten, zien we ook wel iets in de tablet voor organisaties die hun papierwinkel drastisch willen verminderen. De prijs ligt redelijk hoog, maar dan heb je ook een grote, zeer stevige en werkbare tablet die tegen een behoorlijk stootje kan. Dat is ook wat waard.

Prijs: € 979,-
Info: wacom.com

+ Werkt zonder vertraging
+ Grote inkijkhoek
+ Volledig overzicht over A4-documenten

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie