Veelzijdige MFP

MKB Proof 2017: Xerox WorkCentre 6515

Redactie WINMAG Pro
Vorig jaar introduceerde Xerox een nieuwe lijn printingdevices, waaronder ook de WorkCentre 6515. Deze laser-MFP is compact en voorzien van display voor bedieningsgemak.

De WorkCentre 6515, feitelijk de grote broer van de Xerox Phaser 6510, is een redelijk stevig apparaat met een typische kunststofbehuizing. Opvallend is dat, hoewel het een typische MFP is, het bedrijf wel aandacht besteed lijkt te hebben aan de vorm van het apparaat. Want hoewel het geen looker is (waarom ook, we hebben het over een zakelijk device dat eerder functioneel dan mooi moet zijn), zorgen de redelijk strakke lijnen ervoor dat je deze goed weg kunt zetten op kantoor, met name tot aan middelgrote werkgroepen.

Installatie

Xerox heeft erg veel aandacht besteed aan een gemakkelijke installatie. De fysieke installatie spreekt helemaal voor zich. Losse items zoals de lade en de papertray zijn gemakkelijk en snel te bevestigen. Enige waar je wellicht over zou kunnen vallen is het gewicht van ruim 30 kilo, maar laten we eerlijk zijn, een MFP is niet bedoeld om handzaam, maar om functioneel te zijn. Je zet het apparaat weg en dat is dat.

Flexibel

De WorkCentre 6515 kent twee lades, een voor handmatige invoer van maximaal 50 vellen en een lade voor 250 vellen. Heb je behoefte aan meer ruimte, dan kun je het apparaat optioneel voorzien van een tweede lade voor maximaal 550 vellen. Interessant is dat de MFP zowel via de lades als via de handmatige invoer alles slikt wat je het apparaat geeft. Afwijkende maten en verschillende papiersoorten, het maakt allemaal niet uit. Die flexibiliteit spreekt in ieder geval erg voor de MFP.

In werking kent de MFP printsnelheden van 28 pagina’s per minuut, met de eerste pagina die na 12 seconden verschijnt die een maximale resolutie dragen van 1200x2400 DPI. Ook bij het kopiëren verschijnt de eerste pagina na 12 seconden. De maximale resolutie voor kopieën bedraagt 600 x 600 DPI. Deze resolutie geldt ook voor het maken van scans.

De kwaliteit van prints is uitstekend. Dit heeft te maken met de Xerox EA-tonersamenstelling, die voor de nieuwe line-up aan printingdevices opnieuw is ontwikkeld. Deze smelten bovendien op lagere temperaturen, wat de MFP ook voor MVO-gerichte organisaties interessant maakt omdat dit uiteraard energie bespaart.

Functionaliteit

De MFP is natuurlijk gewoon op klassieke wijze te gebruiken om (duplex) mee te printen, te scannen, te kopiëren en te faxen, maar interessanter is het om de functionaliteiten van het apparaat aan te sturen via mobiele devices of gebruik te maken van de cloudmogelijkheden die het apparaat biedt. Dat kan via Apple’s AirPrint bijvoorbeeld, of CloudPrint van Google. Desgewenst levert Xerox een eigen app om mobiel te printen.

Conclusie

Xerox WorkCentre 6515 is een mooie MFP met voldoende functionaliteiten om een middelgrote organisatie te voorzien van de nodige documentoplossingen. De wifi-module is wel een vreemde keuze (wat ons betreft zouden wifi en duplex al best standaardfunctionaliteiten kunnen zijn in een MFP), maar voor een apparaat met een dergelijk mooie prijs is het geen dealbreaker.

Prijs: € 430,-
Info: xerox.com

+ Flexibel inzetbare MFP
+ Uitbreidbaar voor groeiende organisaties
+ Mooie prijs

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie