Mobiele betalingen Paypal nemen toe in Nederland

steven
Nederlanders gebruiken steeds vaker Paypal voor het uitvoeren van betalingen met de mobiele telefoon. Dit blijkt uit cijfers van de betaaldienst. Wekelijks gaat er 200.000 euro aan dergelijke betalingen om in Nederland.

De betalingen via Paypal maken een enorme groei door in Nederland. Begin april ging het nog om 32.000 per week. De betalingsgigant verwacht dat dit aantal in de toekomst alleen nog maar zal toenemen. Het bedrijf wijdt deze stijging aan een toename van het aantal smartphones in Nederland.

Uit cijfers van Telecompaper bleek deze week dat het smartphone-gebruik inderdaad enorm is gestegen. Zo blijkt 42 procent van alle Nederlanders boven de 15 jaar over een dergelijke telefoon te beschikken. Onder jongeren (15 tot 29 jaar) ligt dit cijfer nog een stuk hoger met 60 procent.

Volgens Paypal haakt ook het Nederlandse bedrijfsleven in op deze trend. Steeds meer bedrijven ontwikkelen apps voor mobiel betalende consumenten.

Mobiel betalen

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven