Netgear ReadyNAS 314

Redactie WINMAG Pro
Niet langer hoef je als kleine ondernemer iemand in dienst te nemen of een extern it-bedrijf in te huren om je netwerkopslag te regelen. Met de ReadyNAS 314 levert Netgear je een totaalproduct waarmee je onmiddellijk aan de slag kunt.

De 314 heeft een Intel Atom 2,1 GHz dual coreprocessor en 2 GB aan intern geheugen. De nas ondersteunt zowel 2.5-inch als 3.5- inch SATA- en SSD-schijven tot aan 16 TB totaal. Genoeg ruimte om het beoogde aantal gebruikers (tussen de vijf en 25 personen) te voorzien van opslag. Op de nas vind je twee lan-poorten, twee usb 3.0-poorten en een hdmi-poort. Het apparaat wordt standaard geleverd met iSCSI-ondersteuning en is gecertificeerd voor vSphere van VMware en Hyper-V van Microsoft. Het werkt gebruiksvriendelijk en zelfs een leek heeft in no-time het apparaat in zijn of haar netwerk opgenomen en klaargemaakt voor gebruik.

Elke nas komt standaard met zowel antivirusbescherming als de disaster recoveryoplossing Replicate Now. Deze zijn vrij van licenties, dus je betaalt geen extra kosten voor deze extra laag bescherming. Nog interessanter is de snapshot-functie, waarmee je een status van je systeem vastlegt op een bepaald moment. Deze backups worden vastgelegd in een visuele tijdlijn en kunnen ieder moment teruggezet worden. Oudere snapshots kunnen automatisch verwijderd worden, waardoor er geen onnodige ruimte ingenomen wordt. Jouw desktop kun je syncen met je ReadyNAS via een app. Handig, want zo zijn al je files continu up-todate. Die bestanden kunnen vervolgens via de ReadyCLOUD mobile app van Android- en iOS-devices benaderd worden.

Prijs: € 495,- (excl. btw, zonder sch ven)
Info: netgear.com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie