NFC in de prakijk (2/4): Mobypark

bramsemeijn
NFC is een technologie die al even zijn weg vindt naar onder andere smartphones. Maar massaal gebruik in de praktijk blijft een beetje achter. Toch zijn er interessante praktijkcases, wij lichten er een aantal voor je uit.

De Franse startup Mobypark richt zich op de parkeerproblemen in de wereld. De meeste parkeerruimte in een stad is niet voor iedereen toegankelijk. Het zijn de parkeerplaatsen van hotels en bedrijven, afgesloten door een slagboom en enkel toegankelijk met een hotelpas.

Mobypark geeft die bedrijven en hotels de mogelijkheid hun parkeerruimte te verhuren. Gebruikers kunnen op hun Mobypark app zien welke plekken in de stad vrij zijn. Met behulp van een toegangspoort die werkt met nfc (je hebt wederom een nfc-telefoon nodig) kun je de slagboom van de parkeergarage openen en in en uitchecken.

Mobypark zelf verzorgt de rekening en zorgt ervoor dat de verhuurders betaald worden. Momenteel is Mobypark vooral actief in Parijs en Amsterdam en zijn ze vooral bezig deals te sluiten met grote hotelketens.

Info: www.mobypark.com

Door: BramSemeijn

BramSemeijn | Freelance journalist

Bram Semeijn heeft ruime ervaring als (onderzoeks)journalist in met name de telecomsector. Dit is dan ook het belangrijkste aandachtsgebied voor zijn artikelen voor WINMAG Pro. Verder schrijft hij over regelmatig over e-commerce en onlinetoepassingen.

Bekijk alle artikelen vanBram