Indicator niet meer nauwkeurig

Nieuwe update macOS verwijdert indicatie resterende batterijduur

Berry Zwets
Apple heeft versie 10.12.2 van het besturingssysteem macOS uitgebracht. De update kent naast nieuwe functies en verbeteringen een opvallende ingreep. Zo zien MacBook-gebruikers niet meer de indicator voor resterende accuduur.

De inschatting van het resterend batterijniveau is al aanwezig vanaf de eerste laptops van Apple. Het bedrijf laat Ars Technica weten dat de afwezigheid van de indicator te wijten is aan de onderdelen die tegenwoordig vaak en snel van energieniveau veranderen. Een nauwkeurige schatting is zo niet meer te geven.

Andere aanpassingen

De nieuwe versie vereenvoudigt daarnaast de configuratie van automatisch ontgrendelen. Deze functie waarmee je een Mac ontgrendelt met een Apple Watch was voorheen nogal een tijdrovende taak.

De Grab app zorgt er vanaf nu voor dat je screenshots kan maken met behulp van de Touch Bar. Ook grafische- en beveiligingsproblemen worden met 10.12.2 opgelost.

Apple heeft een volledig overzicht van de update op zijn website geplaatst. De update kan via de update-pagina in de Mac App Store geïnstalleerd worden.

Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry