Nokia verlaagt prijzen van hun smartphones

steven
Nokia gaat de prijzen van een aantal van hun smartphones verlagen. Dit meldt Reuters aan de hand van twee anonieme bronnen uit de telefoonbranche. Volgens de website kan dit weleens het begin zijn van een prijzenoorlog in de smartphonesector.

De prijsverlaging van Nokia komt niet als een verrassing. De Finnen verliezen al maanden marktaandeel aan smartphones met Google's Android. Ook zou het bedrijf wederom afstevenen op verlies in het derde en vierde kwartaal van dit jaar.

Volgens één van de bronnen van Reuters met directe toegang tot Nokia's prijzen zal het huidige topmodel, de N8, een prijsdaling ondergaan van 15 procent. Ook het multimedia model C7 en het zakelijke toestel E6 zakken met dit percentage in prijs. De daling bij andere modellen zal minder ingrijpend zijn volgens de twee bronnen.

Reuters denkt dat de prijsdalingen van Nokia een prijzenoorlog kunnen ontketenen. Motorola, Sony Ericsson en LG zouden hier in meegetrokken kunnen worden. Dit zou goed nieuws zijn voor consumenten, maar een groot probleem voor de fabrikanten, die vaak al met kleine marges werken.

Nokia hoopt er vanaf dit najaar weer langzaam bovenop te komen dankzij de lancering van modellen met Windows Phone. Toch denken een aantal analisten dat Nokia inmiddels zoveel martkaandeel heeft verloren dat ze dit niet meer terug kunnen winnen. In mei weigerden een aantal grote Europese providers de C7 en E6 te verkopen.

Binnenkort kun je bij ons een uitgebreide review lezen van de zakelijke Nokia E6.

Nokia E6

afbeelding van steven
Door: StevenVos

StevenVos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen vanSteven