Norman introduceert beveiligingsoplossing voor Mac-systemen

raymond
Gebruikers van een Mac hebben volgens Norman vaak een onterecht gevoel van veiligheid en immuniteit. Intussen neemt het aantal internetbedreigingen specifiek gericht op Apple-computers toe. Reden genoeg voor het beveiligingsbedrijf om een aparte suite voor Mac's te lanceren.

Gebruikers van een Mac hebben volgens Norman vaak een onterecht gevoel van veiligheid en immuniteit. Intussen neemt het aantal internetbedreigingen specifiek gericht op Apple-computers toe. Reden genoeg voor het beveiligingsbedrijf om een aparte suite voor Mac's te lanceren.

Norman's beveiligingsoplossing voor Mac beschermt niet alleen tegen malware in bestanden en downloads, maar biedt ook bescherming tegen schadelijke e-mails en tijdens surfen op het web. Volgens Norman is de oplossing snel en gebruikt het weinig systeembronnen.

Vals gevoel van veiligheid

Een enquête uitgevoerd door Norstat in 2013 namens Norman toonde aan dat 44% van degenen zonder enige beveiligingsoplossing op hun computers, zeggen dat dit te wijten is aan het hebben van een Mac en dus geen bescherming nodig hebben.

Hoewel het waar is dat Mac-gebruikers niet eerder zo werden blootgesteld, is dit onlangs drastisch veranderd, geheel in lijn met een groter marktaandeel voor Apple-producten. Mac Flashback is een voorbeeld van malware dat maar liefst 1% van alle Mac’s heeft besmet. Onlangs waren er een aantal andere voorbeelden waarbij malware gegevens verkreeg, of de computer van een gebruiker verdacht maakte. Ook Apple zelf heeft onlangs bevestigd dat een serieus lek in de beveiliging is gebruikt om Mac-gebruikers te infecteren.

Financieel gewin

De meeste bedreigingen zijn tegenwoordig cybercriminaliteit voor financieel gewin en met de groei van Apple Mac-gebruikers zijn ze een steeds aantrekkelijkere doelgroep voor deze criminelen. Terwijl Windows-gebruikers zich meer bewust zijn van de bedreigingen, zijn er helaas dat veel Mac-gebruikers die nog steeds denken dat ze veilig zijn tegen malware en hun apparaten dus niet beschermen, met als gevolg dat ze nog kwetsbaarder zijn.

Norman Antivirus voor Mac kun je dertig dagen kosteloos uitproberen. Een jaarlicentie kost 39,90 euro.

afbeelding van raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web:

Momenteel is hij werkzaam als manager contentmarketing bij NoX PR & Content.

Bekijk alle artikelen van Raymond