NOVABACKUP Business Essentials 14

Redactie WINMAG Pro
NOVABACKUP Business Essentials is geschikt voor het maken van back-ups van een brede range aan apparaten. Je doodnormale laptop of thuis-pc kun je veiligstellen met deze software, maar ook exchange 2013- en sql 2012-servers kun je back-uppen. Ondanks de krachtige features van NOVABACKUP is de applicatie gebruiksvriendelijk.

Dankzij handige wizards is de back-upprocedure geen ingewikkelde zaak. Bovendien schotelt NovaBACKUP je desgewenst een meer geavanceerdere modus voor, die je meer controle geeft over de back-up-procedure. Hierdoor kunnen zowel systeembeheerders als eindgebruikers met het pakket goed uit de voeten.

Gaat er iets mis, dan kun je een gemaakte back-up eenvoudig en snel terugzetten. Wel heb je voor alle back-ups die je met NovaBACKUP maakt de NovaBACKUP-client nodig, het formaat dat het pakket hanteert is niet uitleesbaar voor derde partijen. Ook wat betreft het doelstation ben je behoorlijk flexibel. NovaBACKUP kan je bestanden wegschrijven naar vrijwel alle denkbare media: cd’s, dvd’s, tapes, bluray-dics, usb’s en lokale disks en net- werkschijven (nas of san). Een krachtige feature die het pakket onderscheidt van eenvoudige back-uptools is het versiebeheersysteem.

Je kunt gemakkelijk terug naar een eerdere versie van een bestand. Het maakt daarbij niet uit waar je deze hebt weggeschreven, dankzij een provisioning-sys- teem zie je in één overzicht je geback-upte bestanden. Professionele back-upsoftware is voor veel bedrijven een must-have. NovaBACKUP biedt alle benodigde ‘essentials’ in een gebruiksvriendelijke package. Met name de flexibiliteit wat betreft de back-upmedia en de support voor nieuwe server-systemen zijn sterke punten ten opzichte van de concurrentie.

Prijs: € 399,-
Info: www.novastor.com

In het kort 

+ Snel
+ Gebruiksvriendelijke interface
+ Sterk provisioning-systeem
+ Ondersteunt de nieuwste serverplatforms
+ Goedkoper dan de meeste concurrenten


afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie