OKI’s Smart Managed Document Solutions-suite biedt mkb zicht op forse kostenreductie

Redactie WINMAG Pro
Het Managed Print Services-concept was tot voor kort hoofdzakelijk gericht op grotere organisaties. Dankzij de onlangs door OKI geïntroduceerde Smart Managed Document Solutions-suite is nu ook het mkb in staat te profiteren van lagere kosten door verbeterd print- en documentbeheer. De besparing kan oplopen tot dertig procent van de totale documentgerelateerde kosten.

Met OKI’s Smart Managed Document Solutions wordt het print- en documentbeheer volledig geïntegreerd in de overige werkstromen binnen het bedrijf, tegen de laagst mogelijke kosten. De suite omvat drie (maatwerk)oplossingen. De Smart Managed Page Services-oplossing inventariseert de printbehoeften van de organisatie en geeft op basis daarvan aan welke afdrukapparatuur de voorkeur verdient. Tevens stelt zij een compleet printplan op, waar ook consumables en onderhoud in opgenomen zijn. De Smart Managed Print Services, een printoptimalisatie- en printbeheeroplossing, zorgt ervoor dat de juiste printer op de juiste plek gestationeerd wordt. De Smart Managed Document Services, ten slotte, stroomlijnt de documentwerkstroom door de omslachtige, handmatige verwerking van papier te vervangen door de digitalisering van documenten. Op die manier zijn documenten makkelijker en sneller te archiveren, op te vragen en te delen, en dat allemaal binnen een veilige infrastructuur.

Legio voordelen

De Smart Managed Document Solutions-suite biedt het mkb aanzienlijke voordelen, variërend van lagere kosten en eenvoudiger beheer tot hogere productiviteit en grotere efficiency. Door de mogelijkheid naar verbruik (‘pay as you go’) of per pagina (‘pay per page’) te betalen, hebben bedrijven helder inzicht in de kosten die verbonden zijn aan de productie van documenten. Leasing geeft toegang tot de nieuwste printtechnologie, zonder dat de begroting onnodig zwaar belast wordt. De uitstoot van CO2 is terug te dringen door energiezuinige apparaten in te zetten, verspilling tegen te gaan en minder consumables te gebruiken. En, last but not least, kan berekend worden of complexe afdruktaken, of afdruktaken waarbij een hoge kwaliteit vereist is, zoals het printen van banners en posters, wellicht tegen lagere kosten in-house kunnen worden uitgevoerd in plaats van te worden uitbesteed aan derden.

Maar er is meer dan alleen kostenbeperking. Omdat de smartsuite extern beheerd wordt, kunnen bedrijven volstaan met één aanspreekpunt voor alle device- en documentbeheerservices en supplies. Klanten ontvangen nog maar één factuur, met exact gespecificeerde afdrukkosten. Medewerkers zijn productiever en tevredener, doordat de uptime hoger is en consumables automatisch besteld worden, zodat zij zich op hun kerntaken kunnen concentreren. Dankzij de documentwerkstroomvoorziening zijn papieren én digitale documenten beter te koppelen aan de bedrijfsprocessen. Multifunctionele printers (MFP’s) met een ingebouwd open platform, zoals de veelzijdige MB700 en MC700 series, kunnen zo een spilfunctie vervullen bij de verwerking van documenten. En aangezien de printomgeving nauw te integreren is in het bedrijfsnetwerk zijn de aangesloten MFP’s en printers even effectief te beveiligen als andere onderdelen van de IT-infrastructuur.

Dit alles maakt de Smart Managed Solutions van OKI tot een onmisbare toolset voor mkb-bedrijven die hun kosten willen drukken en hun print- en documentbeheer willen verbeteren.

OKI MC760

Een MFP die goed aansluit bij de MDS-suite van OKI is de OKI MC760. Deze multifunctional beloonden we vorig jaar al met een MKB Proof Award. Het zeer complete apparaat biedt niet alleen haarscherpe afdrukken, maar ook de nodige oplossingen voor het verwerken van documenten. OKI is ‘all out’ gegaan wat functionaliteit betreft en heeft de printer van alle functies voorzien die je je maar kunt bedenken. Dubbelzijdig afdrukken is geen probleem dankzij de duplex-functie. Handig voor het besparen van papier. Maar OKI heeft meer gedaan om de variabele kosten zo laag mogelijk te houden. Zo heeft het apparaat een tonerspaarfunctie. Om de energierekening te drukken is een ‘deep sleep’-modus toegevoegd. In deze modus verbruikt het apparaat amper stroom.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie