Amerika vreest ernstige schade

Overheid VS roept op tot hulp bij quantum hacking

Berry Zwets
De Amerikaanse overheidsinstelling NIST heeft een verzoek geplaatst om te komen met methodes die quantum hacking dwarsbomen. De angst groeit dat deze vorm van hacken veel voor gaat komen door de opkomst van sterke quantum computers.

Technische uitdaging

'In het verleden was het onduidelijk dat grote quantum computers tot een daadwerkelijke mogelijkheid behoren. Veel wetenschappers geloven nu dat het slechts een technische uitdaging betreft eer de quantum computer op grote schaal in gebruik genomen worden', verklaart het National Institute of Standards and Technology (NIST) op zijn website.

Voorkomen ernstige schade door quantum computers

De oproep volgt zodat Amerika voorbereidt is op het tijdperk van de sterke computers. Zo moet voorkomen worden dat de huidige versleutelde systemen niet gekraakt kunnen worden. Als er geen voorbereiding plaatsvindt loopt het vertrouwen en integriteit van digitale communicatie en internet volgens NIST ernstige schade op.

Iedereen die denkt iets te kunnen betekenen voor NIST kan een voorstel indienen. Dit is mogelijk tot en met 30 november 2017.

Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry