Panasonic introduceert waterdichte smartphone Eluga

jessekraal
Op de Panasonic Conventie 2012 in Hamburg heeft de Japanse fabrikant het doek getrokken van de Eluga, een waterdichte smartphone met Android. WINMAG Pro was er bij, en kon zelfs al even met het nieuwe toestel spelen. Een verslag uit Hamburg.

Panasonic betreedt met de Eluga een nieuwe markt, nog niet eerder bracht de fabrikant een smartphone uit in Europa. Ze hebben dan ook hun best gedaan op de Eluga, met als meest opvallende feature waterbestendigheid. Je kunt het toestel maximaal een meter onder water houden zonder dat het schade oploopt.

Andere eigenschappen zijn onder andere een zeer dunne behuizing, een 4,3-inch oled-scherm met 960 x 540 beeldpunten en een 1 GHz dualcore-processor van het type Omap4. Panasonic heeft het gewicht van de Eluga laag gehouden: de weegschaal blijft steken op 103 gram. Het toestel is daarmee lichter dan bijvoorbeeld de Apple iPhone 4S of de Samsung Galaxy S2. Overigens is de telefoon qua breedte vergelijkbaar met eerstgenoemde, terwijl dikte en hoogte in de buurt komen van die van de genoemde Samsung.

De Eluga heeft een nfc-chip aan boord. Daarmee kun je niet alleen mobiel betalen, maar via 'ic-checks' ook aanpassingen aan de telefoon doen. Zo zouden er alternatieve achterkantjes met ic-tags voor de telefoon beschikbaar komen waarmee je ook de interface van het besturingssysteem een andere look geeft.

Panasonic Eluga

Viera-tv

Panasonic zal de telefoon in eerste instantie met Android 2.3 uitbrengen, waarna in de zomer een update naar versie 4.0 volgt. Met een speciale app kun je met de Eluga, en wellicht ook met andere Android-telefoons, de nieuwe dualcore Viera-tv's aansturen. Met een swipe-beweging kun je gemakkelijk foto's, video en webpagina's op je telefoon laten weergeven op het tv-scherm.

De Panasonic Eluga is beschikbaar vanaf 1 april, voor een adviesprijs tussen de 400 en 450 euro. Het zal niet de laatste smartphone zijn die fabrikant dit jaar uitbrengt.

Eluga

afbeelding van jessekraal
Door: Jesse Kraal

Jesse Kraal | Redacteur

Vooral veel bezig met fotografie en alles wat daarmee te maken heeft, maar stiekem ook een techniekfreak. Is gek op mobiele apparaten, social media en vanalles met een Apple-logo.

Bekijk alle artikelen van Jesse